Het dag boek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 27)

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

 Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 16 augustus

Deze maandag begon ik met het uitwerken van één van de ‘leuke projectjes’ die het resultaat was van het chanteren van de burgemeester, vorige week nog consequent Meneer de burgemeester genoemd. Het eerste project dat mijn leven weer een beetje zin moet geven, wordt een volledig met overheidsgeld betaalde Miss Maasdriel verkiezing, waarin ik juryvoorzitter alsmede missenaankleder zal gaan worden. Toen de van vakantie teruggekeerde Trudy Pasveer lucht kreeg van dit project heeft ze het hele gemeentehuis bij elkaar gekrijst. Ze was het er niet mee eens. Helemaal niet toen ze hoorde dat er vanwege de verkiezing flink op haar budget ten behoeve van een betere gehandicaptenzorg gekort wordt. Tja, dan had zij de burgemeester maar moeten betrappen met stagiaire Danielle. Maar nee hoor, ze moest zo nodig op vakantie naar Afrika om de arme negers te helpen. En dan toch nog zeuren hè. Wat is het ook een kutwijf.

Dinsdag 17 augustus

Drie uur te laat op het werk verschenen. Niks van gehoord verder. Lang leve de chantage!

Woensdag 18 augustus

De plannen rond de Miss Maasdriel verkiezing krijgen steeds meer vorm. Maandag kwam Tonnie van Bemmelen al met het fantastische idee om de dames schaars gekleed te laten worstelen in een mix van curry, mayonaise en uitjes. Vandaag bedacht ik nog dat het ook wel gewoon helemaal zonder kleding kon. Dat bespaart mij als missenaankleder een hoop werk, en daarbij zijn de dames zonder kleding ook nog eens naakt. Een win-winsituatie dus. Voor mij dan. Helaas heb ik de komkommerronde wel moeten schrappen. Volgens de Vereniging van Komkommerkwekers uit Maasdriel zou deze ronde schadelijk kunnen zijn voor de reputatie van de komkommer. Jammer, maar natuurlijk wel waar. We moeten ook aan onze ondernemers denken.

Donderdag 19 augustus

Ja, godverdomme, zo had ik het natuurlijk niet bedoeld. Mijn dochter Teun wil zich opgeven voor de Miss Maasdriel verkiezing. Ze had in mijn papieren zitten kijken en het worstelen in curry, mayonaise en uitjes leek haar wel wat. Tot overmaat van ramp had ze daarna de papieren ook nog opgegeten. Zelfs iets waarop alleen nog maar de woorden mayonaise, curry en uitjes staan vermeld, kan ze niet laten liggen. Gelukkig had Tonny van Bemmelen een kopie van de aantekeningen.

Vrijdag 20 augustus

Ja, ik had het natuurlijk kunnen weten. Ook Tonny heeft de aantekeningen opgegeten. Hij bood nog aan z’n ontlasting dan maar te bestuderen. Dat aanbod heb ik afgeslagen. Naast de tegenslag van de dubbel opgegeten aantekeningen, is er gelukkig ook goed nieuws te melden: Ron Brandsteder heeft toegezegd de presentatie van de Miss Maasdriel verkiezing op zich te nemen. Om één en ander goed te laten verlopen zal ik wel moeten overgaan tot het bestellen van een paar extra dozen witte wijn, maar dat heb ik er graag voor over. Ander goed nieuws is dat Teun ook af zal zien van deelname. Bij nader inzien zag ze het toch niet zitten om door haar vader aan- en uitgekleed te worden. Dat gevoel was geheel wederzijds…O ja, vlak voor vijven viel stagiaire Danielle opeens dood neer. Het werd ook weer eens tijd. Toch ook wel jammer, want ze was een goede deelnemer aan de Miss Maasdriel verkiezing geweest. Nu is het wachten op de autopsie om te zien of ik nog wat met de dood van Danielle te maken heb. Daar leest u volgende week ongetwijfeld meer over.  

Zaterdag 21 augustus

Tussen alle drukte en stress rond het organiseren van de Miss Maasdriel verkiezing door, was het vandaag tijd voor m’n wekelijkse genietmomentje: kijken hoe dat waardeloze voetbalteam van Gezinus op z’n flikker krijgt. Ook vandaag stelden ze me weer niet teleur. Een oefenwedstrijd tegen het gehandicaptenelftal van Den Bosch ging verloren met 9-2.

Één reactie op “Het dag boek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 27)”