WK saunazitten

‘Eén gekookt mens alstublieft, met saus’. In het Finse Heinola had je dit afgelopen weekend zo tegen de ober van de plaatselijke bistro kunnen zeggen. Zonder daarna kennis te maken met een Finse frons op het voorhoofd van de ober. Het WK saunazitten werd er georganiseerd. En dat liep uit de hand. Er viel een dode.

Niet doordat de  saunazithooligans van de verschillende deelnemende landen het met elkaar aan de stok kregen, maar doordat er een deelnemer van z’n stokje ging. Niet de gemoederen raakten oververhit, maar finalist en Rus Vladimir Ladyzhenskiy kon het niet meer bolwerken. Dat mietje overleed al nadat hij korte tijd had vertoefd in een ruimte waar de temperatuur was opgestookt tot een behaaglijke 110 graden Celsius.

Eigenlijk is het ongepast om een beetje lollig te gaan doen in een stukje terwijl er iemand overleden is. Maar voor mensen die willens en wetens zo lang mogelijk in een ruimte gaan zitten waar het 110 graden Celsius is, maak ik graag een uitzondering. Daar gaan we. Pak uw drumstel er maar vast bij:

In een reactie na afloop van het desastreus verlopen WK saunazitten liet de eileider van de Bond voor Gekookte Eieren (BGE) het volgende weten: ‘Man, wat een slappelingen daar bij het WK saunazitten. Wij zitten dagelijks met duizenden tegelijk urenlang in 110 graden Celsius; daar word je hard van’.

PADAM……tsjjj.

De organisatie van het WK saunazitten liet weten ondanks het dodelijke ongeval op financieel gebied een prima toernooi gedraaid te hebben:’We zitten er warmpjes bij’.

PADAM…….tsjjj.

De organisatie liet ook nog weten zich geenszins verantwoordelijk te voelen voor het drama dat zich voltrok in Finland en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de mogelijke strafrechtelijke gevolgen: ‘Tja, we houden ons maar vast aan het spreekwoord ‘Wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten’ en dat waren wij duidelijk niet.

PADAM…….tsjjj.

De familie van de overleden Rus maakte vandaag bekend dat hij, in plaats van begraven, gecremeerd zal worden: ‘Dat is gewoon de meest praktische oplossing; we zijn immers al halverwege’.

PADAM…….tsjjj.

Wereldkampioen in de minder gevaarlijke, maar even belachelijke discipline ‘Onverschillig zijn in een houten hokje waar het een gerieflijke 23 graden Celsius is’, Gert de Vries uit Middelburg, liet gisteren via twitter het volgende weten over het tragische ongeluk: ‘Ik word er niet warm of koud van’. Geen enkele van zijn 38 volgers reageerde hierop. Ook dat deed Gert weinig.

PADAM……tsjjj.

Vlak voor Vladimir Ladyzhenskiy bezweek, speelde hij nog heel gezellig een spelletje ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ met z’n Finse tegenstander. Vladimir had de enorme brandblaar op z’n linkerbeen in z’n hoofd. Z’n Finse tegenstander had dat bijna geraden. De laatste woorden van Vladimir waren dan ook: ‘WARM, WARM…., WARMER….HEEEEEET!’.

PADAM…..tsjjj.