Dieren voeren

Sommige mensen houden er maar rare hobby’s op na. Het voeren van dieren valt daar zeker onder. De hobbyvoerders duiken vooral op bij plaatsen waar zich grote aantallen van één en hetzelfde dier verzamelen. Vijvers en pleinen bijvoorbeeld. Daar gooien ze het liefst oud brood in de richting van het dier dat daar zwemt of loopt. Meestal is dat gevogelte, meer specifiek eendjes of duiven. De hobbyvoerder zelf is vaak een dement oud wijf.

Dat de hobbyvoerders het contact met de werkelijkheid kwijt zijn, blijkt wel uit de dieren die ze voeren. Eenden en duiven staan nou niet bepaald bekend als vogels die honger lijden. De duif komt prima voor zichzelf op en eet alles op wat dronken mensen voor de FEBO laten liggen. Ik heb zelfs één keer een duif gezien die met twee euro tussen z’n pootjes eigenhandig een satékroket uit zo’n vakje vogelde.

De eend is van nature gezegend met een flinke hoeveelheid vet. Wanneer u hem in de pan gooit hoeft er niet eens boter bij. Het gooien van brood of ander spul door demente oude wijven is dus volstrekt overbodig. En dat terwijl er voorbijgegaan wordt aan het lot van de vele dieren die wel honger lijden. Denk  daarbij bijvoorbeeld aan de Batagurschildpad. Die zie je hier nou nooit gevoerd worden. Terwijl hij het juist zo hard nodig heeft!

Het is zoiets als een doos hamburgers naar een stel Amerikanen gooien, terwijl er een eiland verderop miljoenen Haitianen liggen te creperen.  Of een Rus door middel van een trechter een fles wodka in z’n keel gieten, terwijl er verderop een paar Moslims stiekem ook wel eens een borreltje zouden willen drinken.  Maar ja……, krijg dat die demente oude wijven maar eens aan het verstand.