Cookie Voorn

Alle aandacht gaat uit naar de luid vloekende assistent van Bert van Marwijk en dat is terecht. Ik heb nog nooit iemand zo mooi in beeld gebracht Godverdomme horen zeggen. De Bond tegen het vloeken zal hier helaas wel weer anders over denken. Maar Frank ‘Godverdomme’ De Boer is niet de enige assistent van Bert. Er is ook nog Dick ‘Cookie’ Voorn.

Dat Cookie eigenlijk Dick heet, weet bijna niemand; iedereen noemt hem altijd Cookie. Cookie heet Cookie omdat z’n oudere broer Cook werd genoemd. Dan ben jij dus een Cookie. Da’s logisch. Daar zit Cookie verder niet mee. Cookie, Cookie, Cookie…..Cookie! Zo. Na 10 Cookies in één alinea kijkt u nu waarschijnlijker nog gekker tegen de naam Cookie (11) aan dan u daarvoor al deed.

Dat was precies de bedoeling. Cookie slaat nergens op. Helemaal niet als Voorn je achternaam is. Dan ben je dus eigenlijk een visCookie. Net weer even wat anders, zoals Anna_c_l dat op de website smulweb.nl zo mooi zegt. Ja, net weer even wat anders. Bij je ontbijt een liter motorolie drinken, dat is ook net even wat anders. Een goed idee is het echter niet.

Zelf ga ik vanwege een speling van het lot door het leven als een Zwoebe. Dat is natuurlijk ook niet zo mooi, maar sinds ik van het bestaan van Cookie weet, dank ik elke dag Frank de Boer op m’n blote knieën voor de bijnaam Zwoebe. Cookie, waarschijnlijk waren het de eerste woorden van Han Peekel. Dan heet je dus als assistent-bondscoach hetzelfde als de eerste woorden van Han Peekel. Laat dat even goed tot u doordringen.

Hoe zouden de spelers dat eigenlijk doen tijdens een training? Ik stel me zo voor dat Cookie een oefening staat uit te leggen en dat lolbroek Nigel de Jong hem dan onderbreekt: ‘Cookie, ik begrijp het niet zo goed. Kun je het nog even voordoen, Cookie?’. En dat Cookie zich dan omdraait om het voor te doen, terwijl alle spelers zichtbaar moeite hebben hun lachen in te houden. Uitgelachen worden door spelers die hun kinderen namen geven als Shaqueel, Jessey, Kyan en Jaivy Waylon. Dat geeft te denken.

En Bert, noemt hij Cookie ook Cookie? Ik denk het wel. Ik denk zelfs dat het de enige reden is dat hij al jaren gebruik maakt van de diensten van Cookie. Als sinds z’n Fortuna Sittard-tijd werken ze samen. En dan zijn er nog mensen die beweren dat Bert een saaie man is die geen humor heeft. Ik vind het de beste grap sinds jaren. Een assistent nemen die Cookie heet.

Het moet heerlijk zijn voor Bert. Stel je het eens voor. Elke dag kun je zeggen: Cookie, zet jij die pionnen even neer? Bedankt, Cookie.’ Het helpt je door de dag heen. Zelfs die chagrijnige kop van Frank De Boer kan dan je goede humeur niet meer verpesten. Dat zien we dagelijks, wanneer Bert de pers zo vrolijk te woord staat.

PS. U kunt alle 25 Cookies uit dit stukje verwijderen via de internetopties in uw configuratiescherm.

11 reacties op “Cookie Voorn”