Geert Jan Zomer bericht toch weer uit Ivoorkust…

Die dekselse Geert jan Zomer toch. Een tijdje hoor je niks van hem, maar hier is weer zo’n mooie bijdrage van hem, die hij eerder al naar het AD stuurde in zijn rol als WK-reporter. Ditmaal bericht hij aan onuitstaanbaar.nl over de terugkeer van het Ivoriaanse team. Daar was van alles aan de hand namelijk. Z’n bijdrage:

Noord-Koreaanse toestanden in Abidjan

De teleurstelling was groot, Ivoorkust werd afgelopen vrijdag uitgeschakeld doordat Brazilië en Portugal gelijkspeelden tegen elkaar. Les Elelephants wonnen zelf nog wel met 3-0 van Noord-Korea, maar dat deed er eigenlijk niet meer toe: Ivoorkust kon haar koffers pakken en het vliegtuig naar Abidjan pakken.

Dat vliegtuig landde eergisteren op Fred van der Hoorn International Airport. Ondanks de vroegtijdige uitschakeling werd de ploeg opgewacht door een biddende menigte die allemaal een oranje kip mee hadden genomen. Dit kleurrijke gezelschap keek wel even gek op toen er opeens drie Noord-Koreanen uit het laadruim kwamen zetten. Met name de kippen wisten zich geen raad.

De normaal zo luidruchtige Afrikanen waren ook eventjes stil. Even zwegen de trommels waar de Ivorianen normaal gesproken zo hartstochtelijk op slaan met hun van geitenpenissen vervaardigde drumsticks. Zelfs van het nationale instrument, de zogenaamde Fredvander-hoorn, was even niets te horen. Een oase van rust. Want zo’n ding maakt een kabaal…Vergelijk het maar met een klaarkomende Brabantse ex-profvoetballer. Dan weet u genoeg.

In die oase van rust wandelden de drie Noord-Koreanen enigszins beduusd over het vliegveld in hun trainingspak. Na een tijdje werd duidelijk dat deze drie spelers na de wedstrijd tegen Ivoorkust in de koffers van het Ivoriaanse team waren gekropen. Dit kwamen we natuurlijk niet aan de weet via het gesproken woord. Dat zou gek zijn. Noord-Koreanen spreken immers geen Frans.

Nee, de Noord-Koreanen bleken voortreffelijke Hints-spelers. Gelukkig was oud Hints-presentator Frank Kramer toevalligerwijs ook aanwezig op het vliegveld; hij kon de boel mooi in goede banen te leiden. Mede door Frank werd duidelijk dat de Noord-Koreanen in de koffers van Didier Drogba, Salomon Kalou en de Ivoriaanse teammanager Hans Jorritsma (die dus precies hetzelfde heet als de teammanager van Oranje; wat zijn de kansen…) de ideale mogelijkheid zagen om te ontsnappen aan het mensonterende Noord-Koreaanse regime.

Toen de Noord-Koreanen alle drie een levende kip de nek hadden doorgebeten kregen ze onder luid gejuich, getrommel en natuurlijk het onvermijdelijke geblaas op de Fredvander-hoorn een Ivoriaans paspoort uitgereikt door de toegesnelde Ivoriaanse president. Eind goed, al goed.

Een drukte van belang op Fred van der Hoorn International Airport

PS. Deze bijdrage is ook verstuurd naar het AD. Groetjes, Geert Jan.

7 reacties op “Geert Jan Zomer bericht toch weer uit Ivoorkust…”