‘Interview with a football player’

Ik ga een film maken. Het wordt een sequel van de film Interview with the vampire’ uit 1994. In die film werd een vampier geïnterviewd, ik zal een voetballer gaan interviewen: ‘Interview with a football player’. Het belooft een erg spannende film te worden.

Na eerst een uurtje Playstation gespeeld te hebben met de voetballer in kwestie kan het het interview eindelijk beginnen. Natuurlijk het moment waar alle bioscoopbezoekers op zitten te wachten. Het is als met een slechte Amerikaanse thriller. Je weet precies hoe het af gaat lopen, maar toch blijf je kijken. In dit geval weet je allang dat het interview er ongeveer zo uit zal gaan zien:

Vraag: Wat denk je van de tegenstander van vandaag?

Antwoord: Ja, je mag ze natuurlijk niet onderschatten, het is een goed georganiseerde ploeg die niet voor niets de volgende ronde heeft bereikt. Maar je moet in zo’n wedstrijd altijd van je eigen kracht uitgaan.

Vraag: Moet je in zo’n wedstrijd niet altijd van je eigen kracht uitgaan?

Antwoord: Ja, maar je mag hun natuurlijk niet onderschatten, het is een goed georganiseerde ploeg die niet voor niets de volgende ronde heeft bereikt. Maar je moet in zo’n wedstrijd altijd van je eigen kracht uitgaan. Het zal een zware wedstrijd worden.

Vraag: Wat voor wedstrijd zal het gaan worden?

Antwoord: Het zal een zware wedstrijd worden. Het is een goed georganiseerde ploeg die niet voor niets de volgende ronde heeft bereikt. Je mag hun natuurlijk niet onderschatten.

Vraag: ben je niet bang voor onderschatting?

Antwoord: Je moet hun niet onderschatten. Het is een goed georganiseerde ploeg die niet voor niets de volgende ronde heeft bereikt. Ik hoop dat ik m’n steentje bij kan dragen aan een goed resultaat. Al bepaalt de coach natuurlijk de opstelling.

Vraag: Denk je dat je gaat spelen?

Antwoord: Ja, ik denk dat ik m’n steentje bij kan dragen aan een goed resultaat. Al bepaalt de coach natuurlijk de opstelling.

Vraag: Je vrouw en jij hebben onlangs een nieuw huis gekocht. De stoelen staan een beetje gek. Hoe zit dat?

Antwoord: Klopt, die staan een beetje gek, maar ja…, de coach bepaalt natuurlijk de opstelling.

Vraag: Jullie tuin ligt er wel heel mooi bij. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Antwoord: Heeft een tuinman gedaan met een heel goed georganiseerde ploeg. Dan groeit het onkruid een stuk minder hard. Al mag je onkruid natuurlijk nooit onderschatten.

Vraag: Wat denk je van Kirgizië?

Antwoord: Kirgizië…? Waar speelt die?

Vraag: Kirgizië, dat is een land in de voormalige Sovjetunie waar zeer recent een referendum over een nieuwe grondwet is gehouden, omdat de vorige (ondemocratische) president is afgezet. Eén en ander heeft geleid tot etnische spanningen tussen het Kirgizische volk en de Oezbeekse minderheid. Wat denk je daarvan?

Antwoord: Kirgizië is natuurlijk een heel slecht georganiseerd land. Maar ik vind dat de Kirgiziërs van hun eigen kracht uit moeten gaan, al moet je zo’n Oezbeekse minderheid nooit onderschatten.

EINDE INTERVIEW

Zo. Spannend hè. En toch nog best een onverwacht einde. Zoiets bedenk je toch niet? Nu maar wachten tot-ie in de bioscoop te zien is. Omdat het een blockbuster met internationale allure moet worden, overweeg ik Ruud Krol voor de rol van voetballer te vragen.

10 reacties op “‘Interview with a football player’”