Heineken, moordenaar!

Gisteravond is horecamagneet Sjoerd Kooistra overleden. Naar verluidt heeft hij zelfmoord gepleegd. Dit zou dan weer komen door een langslepend conflict met biermagneet Heineken. Tja, iedereen weet dat een biermagneet en een horecamagneet elkaar afstoten. Op een gegeven moment klapt de boel. Teveel energie.

In dit geval was de biermagneet sterker en legde de horecamagneet het loodje (let u wel even op, dit is een vergezochte woordgrap!). Zelfmoord. De vrienden van Sjoerd zullen wel in rouw ondergedompeld zijn en het verdriet in stilte verwerken….

Mooi niet dus. Oscar Hammerstein is namelijk zo’n vriend van Sjoerd. Naast vriend van Sjoerd is hij overigens ook advocaat van Sjoerd. Maar in zo’n situatie ben je bovenal vriend van Sjoerd, lijkt me zo. En wat doet een vriend als Oscar dan? Die gaat tegen alle media  roepen dat Heineken vriend Sjoerd vermoord heeft

Ik begrijp dat soort vrienden niet. Ik zou ze ook niet als vriend willen hebben. Mocht ik nog eens in de situatie komen dat ik als warm lijk in een villa lig, dan hoop ik dat iedereen z’n bek houdt, in kleermakerszit om me heen gaat zitten en zachtjes gaat huilen. Misschien met een biertje erbij. Heineken.

Nou, dat deed Oscar dus duidelijk niet. Oscar schiet altijd in z’n moordenaaraanwijsreflex wanneer er een vriend dood is. Dat houdt in dat hij gaat roepen dat z’n vriend vermoord is door iemand, of nu zelfs iets, waarvan hijzelf ook wel weet dat ze die daad echt niet verricht hebben.

Voor Oscar vriend van Sjoerd werd, was hij namelijk ook al eens vriend van Pim. Na de moord op Pim klaagde hij iedereen aan die wel eens wat naars over Pim had gezegd: zij hadden zogenaamd Pim vermoord. Sterker nog, nu ik dit zo opschrijf, kan ik waarschijnlijk alsnog een aanklacht tegemoet zien. Ook ik heb Pim vermoord. Met terugwerkende kracht. De kogel kwam van linksachter.

Zo gaat dat bij Oscar Hammerstein. Iemand is dood en hij gaat maar eens wat beschuldigen. Begrijp me goed, hoe het precies zit tussen Heineken en Kooistra weet ik niet. Daar wil ik eigenlijk ook niks van weten. Voor mij zijn het beiden gehaaide zakenfiguren die ten koste van bijna alles te veel geld willen verdienen aan mensen die lekker bier drinken in een kroeg. Sowieso misdadig natuurlijk. Maar Heineken van moord beschuldigen, dat slaat nergens op.

Heineken is hoogstens een beul die wel erg van martelen houdt. Dat heb ik door de jaren heen op menig zondagochtend mogen ervaren. Soms dacht je wel eens dat je het niet ging overleven, maar zo gedurende de dag kreeg de beul er genoeg van. De volgende week bestelde je gewoon weer een martelwerktuigje of tien, uiteraard voor veel te veel geld. Geld waar de beul en Sjoerd het weer mooi over aan de stok konden krijgen.  

PS. Gisteren overleed de oudste man van Nederland. Het is te hopen dat Oscar Hammerstein geen vriend van hem was. Straks wordt het warme weer nog aangeklaagd.

13 reacties op “Heineken, moordenaar!”