Dirk Scheringa

Langzaam begin ik toch te geloven dat Dirk Scheringa niet de Schurk Deringa is waar wij van onuitstaanbaar.nl hem altijd voor aan hebben gezien. In plaats van de doortrapte bankier die domme mongolen in leningen en andere malafide financiële constructies praatte, is hij zelf zo’n domme mongool.

Dat bleek al uit z’n ontluisterende afscheidsspeech in het DSB-stadion, dat toen al als …stadion door het leven ging. In dit stadion konden 17.000 Zaankanters zien hoe iemand tegelijkertijd een hersenbloeding kreeg en 17.000 mensen toesprak. Nog nooit eerder vertoond.

Dirk mocht daar staan raaskallen omdat hij volgens de supporters zoveel voor AZ betekend had. Daar hadden de AZ-supporters eerder al blijk van gegeven toen ze ‘You’ll never walk alone’ zongen voor de failliete zakenman die zich alleen nog maar een huis van een paar miljoen euro kon veroorloven. En vast ook nog wel een mooie auto. Wat dat betreft klopt het You’ll never walk alone dus wel. Misschien hadden ze alleen dat alone weg moeten laten.

Bovendien kwam de liefde tussen Dirkie en de supporters duidelijk van één kant. Naar nu bekend is geworden wilde Scheringa namelijk in september van het vorige jaar de halve AZ-selectie verkopen om z’n bank te redden. Uiteraard is De Nederlandsche Bank niet ingegaan op dit even idiote als lachwekkende plan.

Met de verkoop van spelers als El Hamdaoui, Dembélé en Schaars moest een bank overeind willen houden; dat is natuurlijk luchtfietserij. Of moet ik zeggen: ligfietserij. Het is in ieder geval verschrikkelijk.

Het is vergelijkbaar met de situatie dat een gezin, dat er door Dirkie in is geluisd en de hypotheek voor hun veel te grote woning niet meer kan betalen, zegt dat ze in hun tuinhuisje  nog wel een paar heggenscharen en een mooie grasmaaier hebben liggen die ze met een beetje mazzel voor heel veel geld kunnen verkopen. En dan boos worden als dat niet wordt geaccepteerd door Dirk Scheringa.

Want Dirk was zo boos op de DNB; wat hadden die hem slecht behandeld zeg! Ja, iemand die met zulke plannen op de proppen komt, die neem je natuurlijk niet meer serieus. Die behandel je als een domme mongool. Een domme mongool, die het liefst zo snel mogelijk geen bank meer heeft. Dat is ze gelukkig aardig gelukt.

4 reacties op “Dirk Scheringa”