De polo’s van Dickie

Eerder schreef ik op dit weblog al over de relatie tussen de Belgische voetbalbond en hun – inmiddels opgestapte – coach Dick Advocaat. Dat was volgens mij een match made in hell. De totaal ongeorganiseerde Belgische bond paste in mijn ogen totaal niet bij het driftkikkertje Dick Advocaat. Het is altijd fijn om gelijk te krijgen.

Dick keek het nog even aan, maar toen hij bij de Russische bond ineens tien keer zoveel kon verdienen was de keuze snel gemaakt: weg bij dit ongeorganiseerde zooitje, voor ik er een maagzweer aan over hou! Groot gelijk, Dick.  

Al valt er natuurlijk ook veel te zeggen voor het standpunt dat veel Belgen op dit moment innemen. Dick zou een verraderlijke Hollandse geldwolf zijn. Tja…, laat ik het er op houden dat het optreden van Dickie niet bepaald bijdraagt aan een verbetering van ons imago in België. Het beeld van arrogante, op geld beluste, betweters wordt eerder bevestigd door deze situatie. Een ieder die wel eens op de Belgische teletekst kijkt kan dat beamen.

Ze zijn daar al een tijdje bezig de vuile was buiten te hangen over Dick. Gisteren namen ze dit  wel heel letterlijk. Op pagina 534 stond een bericht over de polo’s die Dickie droeg tijdens z’n korte dienstverband bij de Belgische bond. Dick zou alleen maar genoegen nemen met elke dag een splinternieuwe polo. Niet gewassen met een lading wasverzachter erbij. Nee, ze moesten vers uit het plastic komen en in Dickie’s kleedkamer worden neergelegd.

Logisch ook. Dickie heeft hele nare ervaringen met gewassen polo’s. Toen hij bij Zuid-Korea in dienst was droeg hij er wel eens eentje. Stonden zelfs die verlegen Koreanen hun neus dicht te knijpen wanneer Dick voordeed hoe je op de juiste manier ingooit. Het zweet van Dick is gewoon erg hardnekkig. Dat krijg je als je zo’n driftkikkertje bent.

Daarom wil Dickie dus altijd nieuwe polo’s, zo gek is dat toch niet? Man, in Rusland krijgt-ie straks elke dag een nieuw, zojuist geschoten, berenvel om z’n lijf gedrapeerd. Zo kan het ook. Nee, zolang die Belgen niet standaard elke dag een nieuwe polo voor hun coach in de kleedkamer hangen zal het nooit wat worden met het Belgische voetbal.

11 reacties op “De polo’s van Dickie”