De Hooper

Vandaag een verrassende bedreigde diersoort: de Hooper, meer specifiek de Sugar Lee Hooper. Of zoals haar officiële Latijnse naam luidt: Marja van der Toorn. De Hooper behoort tot de zwaardere zoogdieren en vormt samen met Herman den Blijker de subfamilie ‘Kale dikzakken’. De Hooper kreeg de term ‘Sugar’ voor  haar naam toen ze in drie happen een hele glazuurtaart naar binnen werkte. ‘Lee’ stamt uit de tijd dat de Hooper een keer per ongeluk op zes Koreanen tegelijk ging zitten. 

Sinds kort beschouwt het WNF de Hooper als een bedreigde diersoort. Men had zo lang niks van haar gehoord dat er gevreesd werd voor haar leven. Het bleek dat ze sinds ongeveer twee jaar een teruggetrokken bestaan leidde in haar eigen woning. Toen duidelijk werd dat ze amper meer buiten kwam, is besloten de Hooper weer in het wild uit te zetten. Met een hijskraan is ze uit haar huis getakeld en verplaatst naar de Veluwe. Daar heeft ze drie weken in een boom gezeten.

Ze is een paar keer gezien door zogenaamde Hooperspotters. Dat is een groep slechtziende, gefrustreerde oud-vogelspotters die nu geen enkel risico meer wil lopen en er daarom dus voor gekozen heeft de kolossale Hooper te gaan spotten. Dat ze alleen maar in die ene boom zat, maakte het voor hen ook nog wat gemakkelijker.

Helaas voor de Hooperspotters had de politie enige tijd geleden al besloten de omgeving in een straal van vijf kilometer rond de boom af te zetten voor publiek; de boom kon het gewicht van de Hooper nauwelijks meer aan en kon elk moment onder de immense druk bezwijken. Het zit de Hooperspotters ook niet mee.

Die slechtziende spotters hadden het voor het eerst in hun leven wel eens een keer goed gezien trouwens; de Hooper is een makkelijk te spotten wezen. Enorm dik en altijd uitgedost in een merkwaardige, bonte vacht. Wellicht denkt ze op deze manier haar kale kop te kunnen compenseren. Vanwege haar vetpercentage en haar kleurige uitdossing wordt de Hooper door biologen ook wel gekwalificeerd als een merkwaardige kruising tussen een pauw en een kalkoen. Oordeel zelf:

Nu is afgelopen week in het nieuws gekomen dat de Hooper in coma is geraakt nadat er bij een heupoperatie iets mis was gegaan. Die heupoperatie zou dan weer nodig zijn geweest omdat ze van haar scootmobiel was geflikkerd. Niks van waar. Typisch weer iets voor de linkse media. Zie je het al voor je; de Hooper die met haar bonte vacht op zo’n scooter rijdt? Dat kan helemaal niet. Nee, ze is gewoon met boom en al naar beneden gestort. Een veel logischer verklaring.

3 reacties op “De Hooper”