Rondewim

In dit artikel is te lezen dat Groen-Links de winnaar van de proloog van de Giro d’Italia 2010, die in de vaderlandse hoofdstad wordt gehouden, wil laten huldigen door zogenaamde rondemisters  in plaats van rondemissen. Een uitstekend idee waarmee Marco de Goede (Groen-Links) wat mezelf en Geert Wilders betreft aantoont dat ie knettergek is.

Een dergelijke actie zou Amsterdam extra op de kaart zetten als homohoofdstad. De Goede zegt het alsof dit een pré is. Hierover zijn de meningen op zijn minst verdeeld. Voorts beweert de Goede dat het de acceptatie van homoseksualiteit binnen de sport ten goede komt. Op een of andere manier denk ik toch dat als de winnaar van een wielerwedstrijd (toch bepaald een mannensport) in een roze trui gehesen wordt, voorts van twee zijden bepo(o)teld wordt door twee mannen dit averechts gaat werken. Nog los van het feit dat de wielrenner in kwestie (vermoedelijke hetero) dit allicht niet perse als prettig zal ervaren.

De wethouder van sport hield zich afzijdig. Niet de gemeente maar een aantal regionale tv-zenders organiseren een competitie waarin een rondemiss gekozen gaat worden. Opnieuw een misser van de Goede. Als er dan toch een mannelijke rondemiss moet komen dan kan er natuurlijk maar één in aanmerking komen.

Wim de Ron. De oud-keeper van o.a. PSV, Cambuur en RBC.  Na zijn carrière als keeper is Wim de Ron het kermiskoersencircuit ingedoken. Hij biedt zichzelf hierbij aan, en we mogen zeggen niet onverdienstelijk, als Rondewim. Wim heeft hierbij zo zijn eigen weg gevonden. Tijdens de Lus van Luxwoude pakte Wim winnaar Sjietse-Sjoerd Haringermeringa vol op de bek alvorens er op zijn crossfietsje vandoor te sjezen. Of die keer tijdens de Jalabert-memorial in Tjalleberd. Man, ik zal niet snel het gezicht van Dierd-Oebels Anusga vergeten toen Wim, met keeperhandschoenen aan een drietal vingers Dierd-Oebels’ darmkanaal binnendrong.

Marco de Goede , snel Wim bellen.

Één reactie op “Rondewim”