De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Met Theo Verbruggen naar het ruilrestaurant

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deze keer is Jaap met NOS-verslaggever Theo Verbruggen naar het ruilrestaurant geweest.

Theo Verbruggen is van alle NOS-verslaggever degene ik het langste ken. Theo en ik go way back. Ik was er al bij toen hij verslag deed van een muizenplaag in het Van der Valk-restaurant van Gilze Rijen voor lokale omroep Gilze Rijen. Nu maakt Theo dat soort verslagen voor de NOS; in de zomer heten ze Zomercolumns. Theo is dus eigenlijk de geestelijk vader van de Zomercolumn. Hij is een groot denker.

Daarom was ik ook weer zo blij dat Theo me weer eens uitnodigde voor een diner, bij een ruilrestaurant ditmaal. Het idee van zo’n ruilrestaurant is dat ik zeven wortels en crème fraiche meeneem, Theo met een zak garnalen komt aanzetten en nog weer iemand anders voor paneermeel en chocola zorgt. Een keuken vol met hippies brouwt daar dan een gerecht van. Meer hierover in de Zomercolumn van Theo.

Wat ik in deze zomercolumn met u wil delen, is dat Theo en ik heerlijk hebben gevoetjevreeën onder tafel in het ruilrestaurant. Gevoetjevreeën, schrijf je dat zo? Nou goed, hoe je het ook schrijft; ik voel die ferme maat 46 van Theo nog zachtjes over m’n kruis wrijven. En daarmee is het alweer tijd deze Zomercolumn af te sluiten met een kwinkslag, want na het voetjevrijen maakten Theo en ik ons snel uit de voeten om ons avontuurtje elders voort te zetten. Dat was ‘m al (als dit een videocolumn was, zou ik nu guitig in de camera kijken).

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Met Theo Verbruggen naar het ruilrestaurant”