De Blokker

Nog geen vijf minuten voordat ik deze zin typte, rekende ik in De Blokker een roestvrijstalen vergiet op kogelpootjes en een Mepal Knäckebroddoos Harmonica af. Die had ik beide nodig; de één om de crackers mee af te gieten en de ander om de doperwten in te bewaren. Nee, de één om gieters in te bewaren en de ander om m’n crack mee te doppen. Dit klopt nog minder. Nou ja, u begrijpt het wel.

De Blokker is de eerste winkel waar ik aan denk als ik een roestvrijstalen vergiet op kogelpootjes en een Mepal Knäckebroddoos Harmonica nodig heb. Dat komt doordat ze beide producten hebben, én ik binnen vijf minuten alweer de zin ‘Nog geen vijf minuten voordat ik deze zin typte, rekende ik in De Blokker een roestvrijstalen vergiet op kogelpootjes en een Mepal Knäckebroddoos Harmonica af.’ kan typen op de laptop die bij mij thuis staat.

Ondanks dat de winkel maar op vijf minuten typen van mijn woning ligt en ze er zowel een roestvrijstalen vergiet op kogelpootjes als een Mepal Knäckebroddoos Harmonica verkopen, vind ik De Blokker toch een kutwinkel.

Het kan aan mij liggen of aan De Blokker, maar ik kan nooit direct vinden wat ik wil hebben. Voor ik heb gevonden wat ik zoek, betaal en vijf minuten later weer kan typen, dwaal ik eerst een halfuur in de winkel rond. Als ik naar een vergiet op kogelpootjes op zoek ben, sta ik op den duur verdwaasd naar een tuinkabouter met een gek mutsje op te koekeloeren. Als ik een Knäckebroddoos wil hebben, vind ik mezelf even later terug met een stofzuigerslang in m’n handen.

Volgens mij ligt dit aan de indeling in De Blokker, die van elke vorm van logica gespeend is, om ervoor te zorgen dat klanten tuinkbouters met gekke mutsjes of stofzuigers gaan kopen, terwijl ze die helemaal niet nodig hebben omdat ze voor een vergiet en een Knäckebroddoos kwamen. De andere optie: het ligt aan mijn verknipte brein.

Voorlopig houd ik mezelf nog even voor de gek en denk ik dat het De Blokker is, met hun Knäckebroddoos-en-vergiet-speurtochten-in-een-doolhof-van-tuinkaboutertjes-en-andere-prullaria. Nu ga ik weer verder crackers bewaren. In m’n vergiet. Nou ja, u begrijpt het wel.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “De Blokker”