De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Een partijtje golf

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deel twee gaat over een partijtje golf dat hij laatst speelde.

Ik had al mijn clubs meegenomen in een grote tas. Bij het parkeerterrein trof ik Hans Otjes, met wie ik achttien holes zou gaan spelen. We hadden dezelfde broek aan, maar dat mocht de pret niet drukken – het was een kaki broek.

Ze zeggen weleens dat golf voor de elite is, maar daar ben ik het niet mee eens, want een idioot als ik speelt het ook. Nog niet zo lang, dus ik sloeg de eerste bal zo in de bunker. Daar stond ik danmet m’n kaki broek in het zand. Pas na drie pogingen kreeg ik het balletje er weer uit.

Bij de hole erna ging het stukken beter. Na drie slagen kon ik m’n putter al tevoorschijn halen. Eerst om de bal uit de struiken te halen, maar drie slagen later ook om de bal in het gaatje te manoeuvreren. Het lukte; Hans applaudisseerde voor me.

Ik zie dat het alweer tijd is om deze tweede zomercolumn op hilarische wijze af te sluiten met een humoristische kwinkslag: na afloop van het partijtje stond ik in het clubhuis wat op mijn smartphone naar het laatste nieuws op internet te kijken omdat Hans een oersaai verhaal aan het vertellen was. Ik dacht ik bij mezelf: hé, ik ben op het web aan het surfen in een golfclubhuis. Golfsurfen. (Als dit een videocolumn was, zou ik nu guitig in de camera kijken.)

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier de al even spannende eerste zomercolumn. 

8 reacties op “De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Een partijtje golf”