Fred

De conducteur was net langs geweest. Hij droeg een alleraardigst giletje, maar daar gaat het nu even niet om. Het gaat om Fred. En Fred was geen conducteur. Tenminste, dat leek me niet. Maar Fred was wel in de trein geweest waar ik nu inzat. Er stond met een stift ‘Fred’ op de deur van het toilet geschreven die ik vanaf mijn plek kon zien.

Ik vond dat niets voor Fred. Fred schrijft meestal niet zijn naam op de deur van een treintoilet. Is meer iets voor Michael of Kevin. Of, als ik ook ’s even een keertje politiek incorrect mag zijn, Mo. Maar Fred zag ik het gewoon niet doen. Tussen z’n Fred-paperassen uit z’n Fred-tas een Fred-stift pakken en dan stiekem, als er even niemand oplet, naar de deur benen met z’n Fred-benen en dan in een typisch Fred-handschrift schrijven: ‘Fred’. Nee.

Ik keek nog eens goed. Het stond er toch echt: ‘Fred’. Niets meer, maar zeker ook niets minder. Het moest wel zo zijn gegaan als zojuist beschreven. Tenzij Henk of Willem met een stift in de weer is geweest en in Fred-handschrift ‘Fred’ op die deur heeft gekalkt. Maar dat lijkt me ook weer niks voor Henk of Willem.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

20 reacties op “Fred”