Frank de Boer en Luther Vandross

Vorige week ging Jakhals Erik (ik kan dat nooit opschrijven zonder dat me een soort Sesamstraatgevoel bekruipt) langs bij Frank de Boer voor een feel good item. Dat werd het. Eerst babbelden ze vrolijk over het aanstaande kampioenschap van de Amsterdammers en daarna zei Frank de Boer dat hij oogherpes had en van de muziek van Luther Vandross hield.

Dat was even schrikken. Ik had achter Frank de Boer geen Luther Vandross-liefhebber gezocht. En dat van die oogherpes is ook niet best natuurlijk. Maar het meest was ik toch van slag door die opmerking over Luther Vandross. Ik zag het gewoon niet voor me, dat Frank thuiskomt van een drukke dag op De Toekomst en dan ter ontspanning een cd’tje van Luther Vandross in de cd-speler schuift.

Maar nu, een week later, is het bezonken. Ik zie het opeens voor me: Frank, die na de overwinning op PSV z’n trendy door Oger gesponsorde maatpak verruilt voor een gemakkelijke joggingbroek en zwoel z’n heupen heen en weer wiegt op de muziek van Luther Vandross. De frons in het voorhoofd verleidelijker dan ooit; de gordijnen dicht. Hij trekt zich van niemand wat aan. Hij bijt met een geile blik in z’n ogen op z’n eigen lippen. Hij wrijft met een ijsklontje over z’n tepels. Het is nu gewoon even een halfuurtje alleen Frank en Luther.

Precies dat is dit seizoen het verschil tussen Ajax en PSV. Dick Advocaat luistert niet naar Luther Vandross. Er is geen ontspanning.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En klik hier voor het item met Frank de Boer. 

5 reacties op “Frank de Boer en Luther Vandross”