De Autokrasser van Emmen

Afgelopen zaterdag werd ‘De Autokrasser van Emmen’ opgepakt.  Geen bezopen jochie van zestien, die op de terugweg uit de kroeg alle auto’s die hij tegenkwam van zijn signatuur voorzag. Nee, een man van 59, die volgens de politie de afgelopen jaren 700 auto’s bekraste omdat hij privéproblemen had en door auto’s te bekrassen zijn frustratie kwijt kon.

Mij lijkt het juist een privéprobleem áls je auto’s bekrast. En ik zou er juist gefrustreerd ván raken: hier sta ik dan als 59-jarige man, middenin de nacht met m’n schroevendraaiertje lak van metaal te krassen. Is dit nu alles wat het leven te bieden heeft voor mij?

Bij de man in Emmen zat het anders. Helaas heeft de politie niet bekendgemaakt welke privéproblemen hem noopten tot het autokrassen. Ik ben daar wel benieuwd naar. Wanneer gaat het in een hoofd zo mis dat het opdracht geeft om naar de gereedschapskist te lopen, er een schroevendraaier uit te pakken, op de fiets te stappen, en heel Emmen en omstreken te gaan terroriseren met gekras? Dat moet iets anders zijn dan vervelende, maar niet onoverkomelijke problemen als een computer die vastloopt of een vrouw die niet kan koken.

Alhoewel , van 59-jarige autokrassers kun je in principe alles verwachten. Dat bleek ook wel uit één van z’n laatste daden als autokrasser: hij kraste het afgelopen weekend de tekst ‘1000 BTW’ op een auto. Geen klacht over de BTW-verhoging die onlangs werd doorgevoerd, of gekras dat bedoeld was als bijzaak – By The Way.

Nee, het zat heel anders. Nog veel gekker. De Autokrasser van Emmen vond het schandalig dat de politie er nog geen 1000 Euro aan tipgeld voor over had om hem op te sporen. 1000 BTW, 1000 Beloning Te Weinig. Het plaatst die privéproblemen in een heel andere perspectief. Waarschijnlijk betreft het futiliteit. Iets waarbij een vrouw die niet kan koken een . Een gescheurde nagel. Of misschien won hij nooit wat als-ie een kraslot kocht.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

Één reactie op “De Autokrasser van Emmen”