Twee voor Twaalf

Als ik aan Twee voor Twaalf mee zou doen, dan zou ik een geruite blouse aantrekken. Ik zou Astrid Joosten vertellen wie ik ben en wat ik in het dagelijks leven allemaal uitvoer.

Daarna zou Astrid Joosten vraag 1 stellen, die ik correct zou beantwoorden door luid en duidelijk ‘Transsylvanië’ te zeggen, want Astrid Joosten vroeg naar een historische regio die een groot deel van het noorden en westen van het huidige Roemenië beslaat. Astrid zou ook nog wat zeggen ocer Dracula, maar op dat moment zou ik allang een T op m’n papiertje hebben genoteerd.

Vervolgens zou Astrid Joosten vragen stellen waarop ik de volgende correcte antwoorden zou geven: Ra, de Anglicaanse kerk, wildemanskruid, obelisk, erogene zone en Hans Spekman. TRAWOES.

Bij de vraag die begeleid wordt door een filmpje van een student van de HKU zou ik het even niet weten, maar gelukkig zoekt mijn partner dan het juiste antwoord op. Klingellingeling: triominos. TRAWOEST.

Daarna zou er weer een serie goede antwoorden volgen die direct uit mijn hersenpan komt: custard, Steven Rooks, endeldarm en Sinead O’Connor. TRAWOESTCREO.

Met nog 2 minuten en 38 seconden op de klok zou ik tegen Astrid zeggen dat we aan het woord willen beginnen. We hebben immers alles goed. Dan zou ik kort op mijn blaadje kijken. Ik zou mijn hoofd oprichten van het blaadje, Astrid strak aankijken, mijn keel schrapen, en zeggen: ‘Het woord is trawoestcreo.’ Dat lijkt me heerlijk om te doen. Begrijpen jullie dat?

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Twee voor Twaalf”