Paardenvlees

Er is veel heisa over paardenvlees. Zo doen er hardnekkige geruchten de ronde dat de paus aftreedt omdat hij voor 95% uit paardenvlees bestaat. Daarnaast zou er in kant-en-klaarmaaltijden paardenvlees  zitten, terwijl het etiket rundvlees vermeldt.

Met name het laatste bericht zorgt voor veel ophef. Er wordt een beetje gedaan alsof je van het eten van paardenvlees aids krijgt, terwijl we allemaal weten dat je alleen aids krijgt als je homo bent en daarmee de essentie van het menselijk wezen vernietigt – ik citeer nu iemand die voor 95 procent uit paardenvlees bestaat, dus dat is heus wel waar.

Mensen trekken vaak een heel vies gezicht als ze alleen al het woord ‘paardenvlees’ horen. Ik niet. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor paardenvlees. Het liefst eet ik vlees van dressuurpaarden. Als je dat in je mond stopt, voel je het eerst nog een beetje dansen op je tong. Het is een mondsensatie waar zelfs het meest malse stukje ossenhaas niet aan kan tippen.

Je kunt ook heel creatief zijn met paardenvlees. Zo heb ik het gerecht ‘gevulde hoef’ bedacht. Dat is vermalen rauwe paardenlever geserveerd in een uitgeholde hoef met daaroverheen vers geraspt paardenoog . Echt weer even heel  wat anders dan die eeuwige rundervink bij de spruitjes en aardappelen.

Toch blijft Nederland massaal rundervinken of andere varianten van dat inferieure rundvlees eten,  en staan we op onze achterste benen als het heel misschien soms toch paardenvlees is. Omdat iemand ooit heeft bedacht dat we koeien eten en paarden er zijn om gekke dansjes mee uit te voeren. Doe niet mee aan die onzin en eet een paard!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Paardenvlees”