Stroopwafelpudding

Soms loop je langs het zuivelvak van de Albert Heijn en ligt er even later een verpakking Mona stroopwafelpudding in je mandje. Woensdag was zo’n dag. Ik zal het nooit vergeten. Na betaald te hebben, keken de stroopwafelpudding en ik elkaar nog eens goed aan. Ik dacht: ?. Wat de stroopwafelpudding dacht, weet ik niet precies.

Weer thuis pakte ik mijn blauwwitte plastic zak met boodschappen uit. Een pizza, broodbeleg, bananen. Ik was de stroopwafelpudding alweer bijna vergeten. Had ‘m weggestopt in een donker steegje van mijn geheugen, als een nare koortsdroom. Maar onder het pak melk en het halfje bruin lag-ie toch echt te glinsteren in zijn vorm.

Stroopwafelpudding.

We keken elkaar weer aan. Vermoedelijk zag de stroopwafelpudding nog steeds een groot vraagteken boven mijn hoofd. Ik zag dat er stroopsaus onderin de vorm zat. Als ik de verpakking zou openen en de vorm om zou keren, dan zou die langzaam over de stroopwafelpudding sijpelen.

Ik las op de verpakking: ‘Stroopwafelpudding, lekker wat anders’. Ja, me dunkt. Terwijl ik dat las, begon ik zachtjes te huilen. Ik moest denken aan de arme man bij Mona die de hele dag heerlijke stroopwafels staat te vermalen voor in de pudding. Zoiets als de letters uit een roman van Gerard Reve knippen en ze gebruiken voor het nieuwste boek van Heleen van Royen.

Stroopwafelpudding.

’s Avonds na het eten opende ik de verpakking en stuitte op nog weer een ander stukje verpakking – stroopwafelpudding zit goed verpakt. Rood folie met zo’n lipje eraan. ‘Omdat een pudding zo goed is voor je relatie’, stond er in witte letters op. Het werd steeds gekker. Zou Ralph Inbar of Frans Bauer soms zo uit die pudding tevoorschijn komen?

Nee, zo bleek toen ik de vorm eenmaal had omgekeerd en de stroopsaus over de stroopwafelpudding was gesijpeld. Geen Ralph Inbar of Frans Bauer in de stroopwafelpudding. ‘Gewoon’ stroopwafelpudding, met kleffe stukjes stroopwafel. Het was niet te vreten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Omgekeerde stroopwafelpudding waar stroopsaus overheen is gesijpeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rood folie met lipje en gekke tekst. 

18 reacties op “Stroopwafelpudding”