Bert wilde helemaal niet in een theekopje

Zo’n onthulling in de zaak Vaatstra is niet niks natuurlijk, maar RTV Oost pakte deze week ook uit. Ze zonden een reportage uit over veearts en Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Bert. Bert zei dat hij helemaal niet in een theekopje wilde toen hij met Henrieke in Eurodisney was.

Dat kon je ook zien aan Bert. Als je de beelden van de bewuste uitzending waar Bert in een theekopje zit nog een keer terugkijkt, dan zie je heel duidelijk iemand die helemaal niet in dat theekopje wil zitten. Hij had op dat moment veel liever tot z’n oksel aan toe met z’n rechterarm in een koe staan peuren.

RTV Oost liet het hem doen in hun reportage. Zij lieten Bert gewoon Bert zijn. Een man die over z’n gevoelens praat terwijl de koeienprut van z’n rechterarm druipt en hij in z’n linkerhand een emmer houdt waarvan ik de inhoud niet wil kennen. Hij sprak zijn ongenoegen over de programmamakers van Boer Zoekt Vrouw uit. Bij elkaar opgeteld was hij niet veel langer dan een minuut aan het woord, maar dat is al meer dan we in twaalf afleveringen Boer Zoekt Vrouw van hem gehoord hadden.

Volgens Bert had de KRO hem alleen maar voor de kijkcijfers in een theekopje laten creperen en neergezet als een a-romantische lomperik. Nou ja! Een televisieprogramma met vier miljoen kijkers dat iets voor de kijkcijfers doet, dat had Bert natuurlijk nooit kunnen bevroeden toen hij een brief schreef naar het programma dat al vijf seizoenen lang boeren voor lul probeert te zetten als ze aan tafel zitten te zwijgen.

Ook de melkveehouders waar Bert als veearts regelmatig over de vloer komt, vonden dat er een verkeerd beeld van Bert was geschetst door de KRO. ‘Hij kan goed praten’, zei Gerard Oude Hengel bijvoorbeeld. Maar goed, sinds deze week weten we waar melkveehouders allemaal toe in staat zijn. Net als programmamakers  zijn dat geen lieverdjes, dus die Gerard kan ook maar zo een loopje met de waarheid genomen hebben.

Bert vertelt:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=G76QD1bkUYo&feature=plcp

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Bert wilde helemaal niet in een theekopje”