WhatsApp-groepen

Een tijdje geleden bleef mijn wasmachine heel toen ik er een broek, met in één van de zakken een smartphone, in waste. Het gevolg was dat ik een paar weken niet de beschikking had over mijn mobiele telefoon met Android-besturingssysteem en ik aangewezen was op rooksignalen om te communiceren met andere mensen. Nou ja, sms. Maar ik voelde me wel als een indiaan die op een verlaten prairie wat met een lakentje stond te wapperen. Wat voelde ik me machteloos zonder WhatsApp.

Ik miste vooral mijn WhatsApp-groepen. Om de paar minuten het fel oplichtende scherm of het zachte trillen op mijn bovenbeen als de telefoon in mijn broekzak zat. Bzzzzzz. Bzzzzzz. Even niks, en dan iemand die reageerde: weer bzzzzzz bzzzzzz. Het was in de relatief korte tijd van het bestaan van WhatsApp een deel van mij geworden.

Maar nu zat ik opeens plompverloren op de bank zonder bzzzzzz bzzzzzz. Geen instant tv-recensies meer van alle idioten in tv-programma’s als Ik Vertrek, Passie in de Polder of De Rijdende Rechter. In plaats daarvan zat ik nu steeds naar slechts één scherm te staren. Die snor van Meester Frank Visser is een mooi ding, maar op den duur heb je ieder haartje wel geïnspecteerd en wil je gewoon weer naar je vrienden sturen dat die lul met z’n te hoge coniferen een gekke neus heeft.

In de kroeg moest ik opeens weer opletten als vriendengroep één een onderwerp aanboorde dat me maar matig interesseerde. Vroeger trilde er dan altijd wel een lollige foto of een geinig fimpje van vriendengroep twee m’n leven binnen. Kon je weer even een paar minuten kijken naar Adolf Hitler die zich boos maakte op de melodie van Gangnam Style.

En ach, al die foto’s van gevulde bierglazen, stukken taart, borden met een gebakken kip erop (geloof ik), bushaltes, rollades, gipsvoeten, broodjes rookworst, Donald Ducks met snavels van schaamlippen, cartoons over koolmezen, en mooie dames die na het drukken op ‘weergeven’ plotseling een vieze oude man bleken… Zonder mijn WhatsApp-groepen moest ik ze allemaal missen. Ik ben door een hel gegaan. Alleen maar omdat mijn wasmachine het gewoon deed.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Hitler maakt zich kwaad op de melodie van Gangnam Style:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=wJFW7-hyWpE

287 reacties op “WhatsApp-groepen”