De omhaal van Zlatan

Ik heb ‘m inmiddels vaker langs zien komen dan alle herhalingen van Bassie & Adriaan, The A-Team, Keeping up Appearances en Felix Rottenberg bij elkaar opgeteld, en alleen Carlo Boszhard heeft z’n mening er nog niet over gegeven, dus ik kan het nu zonder verdere omhaal hier ook wel opschrijven: ik vind de omhaal van Zlatan een hele slechte omhaal.

Hij raakt de bal te vroeg en draait al om in zijn landing. Bij een goeie omhaal raak je de bal op tijd en land je op je rug. Daarbij laat hij zijn rechterbeen heel gek slingeren nadat hij de bal raakt. Alsof Lucille Werner in de lucht hangt. De omhaal is kortom technisch behoorlijk slecht uitgevoerd.

Komt nog bij dat Zlatan de omhaal in blessuretijd maakt. Een omhaal moffel je niet weg in de tijd die wordt bijgeteld omdat een beperkte rechtsback vlak na rust last van z’n teen had. Dat Zlatan dat wel doet, zegt veel over hem. Hij voelt zich groter dan de omhaal en dat is stom. Bovendien maakt hij de omhaal in een oefenwedstrijd tegen het Engels elftal, wat goed beschouwd toch een verzameling talentloze alcoholisten op voetbalschoenen is.

En dan vergeet ik het belangrijkste nog: er stond geen keeper in het doel toen de omhaal van Zlatan daar eindelijk – hij was ook niet hard genoeg – was aanbeland. Zo kan ik het ook.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De omhaal die u al tig keer heeft gezien:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=U9HVNB9vkD8