Boer Zoekt Vrouw – De boeren gingen op reis en namen mee…

Geld. Heel veel geld, in het geval van Bert. Zoveel geld dat hij er ook wel ‘een aanhanger vol met touw’ voor had kunnen kopen. En dat ging alleen nog maar over een armbandje dat hij voor tien Euro kocht bij een paar enthousiaste Zambianen – maar wie is er niet enthousiast naast Bert – op de trappen van het Sacre Coeur, of zoals Bert zou zeggen: het Zakkie Keur. Hij had z’n talenknobbel duidelijk niet meegenomen.

Toen Bert na de armbandjes ook nog eens twee keer swassant euro neer moest tellen voor een portret van hemzelf en Henrieke zonk de moed hem helemaal in de schoenen. Terwijl Henrieke haar wangetjes rood lachte, leegde Bert met tegenzin zijn portemonnee. Bert had daar wel een punt, want op het portret leken Bert en Henrieke het wel leuk met elkaar te hebben. In werkelijkheid was hun tripje een helse speurtocht door Parijs, waarbij ze af en toe nog iets tegen elkaar zeiden. Twee keer swassant Euro voor een portret dat op een sprookje leek, dat sloeg nergens op.

Daarom snap ik ook wel dat Bert zo beteuterd keek toen hij met Henrieke in het theekopje zat. Normaal staat Bert altijd te springen als hij in een theekopje mag, maar voor dat kaartje voor Eurodisney zal hij zijn portemonnee ook wel weer geleegd moeten hebben. En allemaal voor niks, want bij een luxe etentje – wederom ka-ching! – kwamen ze tot de conclusie dat het geen liefde was. Bert deed dat zo sinister hardop fluisterend dat hij de rol van psychopaat Hannibal Lecter in de volgende Silence of the Lambs-film zo over kan nemen van Anthony Hopkins. Alleen nog even aan z’n Engels werken.

Boer Aad had uiteraard z’n geveinsde hoffelijkheid meegenomen op reis. Na een half uur geklooid te hebben met de kaart die als sleutel voor de kamer diende, deed Aad alsof hij Jeannet in z’n eigen huis binnen liet. ‘Kom erin’, zei hij op joviale toon. Wat later gingen ze genieten van het stadse leven in Hamburg. Zo’n terrassie in Hamburg, dat was me wat. Al zal het in Amsterdam of Den Haag in wezen niet veel anders wezen.

Amsterdam, Den Haag of Hamburg; de ogen van Jeannet zijn volgens Aad overal even mooi. Zo mooi, dat Aad ze in de toekomst wel iedere dag boven een pan ziet hangen. Want hij wil het koken eventueel wel uit handen geven in een stukkie relatie. Wat een groot mens is onze Aad toch! En ook geen moeilijke eter. Eerst at hij alleen maar aardappelen, maar nu lust hij veel meer – lees: saté!

Dan in het kort nog even die andere kwibussen: bij Martin werden de huishoudelijke taken nog niet verdeeld. Het ging er veel spiritueler aan toe. Hij en Wilma wandelden door een Poolse zoutmijn waar heel veel zout was en de kruisgang van Jezus te zien was. Daarna vertrok Jezus volgens Wilma naar Egypte.

Van een kruisgang naar de homo’s is een kleine stap. Weer even sprookjesachtige plaatjes als altijd van hun. Ze knuffelden in de bergen, reden paard als in Brokeback mountain en dronken wijn. Heel veel wijn. Laat de homo’s maar schuiven, hetgeen ze op een terrasje ook daadwerkelijk deden met hun stoelen. Henk weigerde opzichtig een dolfijn te zoenen. Volgende week zien we of dat nog langetermijngevolgen heeft voor zijn relatie met Fiona.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.