Royston

Zo’n anderhalf jaar geleden las ik in het blad NuSport een interview met Royston Drenthe. Het ging goed met Royston. Hij scheurde met 180 kilometer per uur door het centrum van Alicante, poseerde naast een stenen leeuw en deed dutjes. Het leven lachte hem toe. En wanneer het dat even niet deed, dan sliep Royston toch.

Nu zit Royston zonder club. Hij flirtte in augustus even met Feyenoord, maar dat liep op niks uit. Een Grieks avontuur bij PAOK Saloniki zat er ook niet in. En deze week weigerde PSV zelfs het verzoek van Royston om op de Herdgang mee te kunnen trainen met de Eindhovenaren. We moeten kortom niet gek opkijken als Royston binnenkort ergens op een dorpsplein met een stift in de rondte staat te zwaaien. Of er in Godsnaam iemand iets op z’n truitje wil tekenen.

Het is nogal ironisch, maar het lijkt erop dat één goed EK in 2007 een carrière kapot heeft gemaakt. Het leverde Royston een transfer naar Real Madrid op, maar ook een hoofd dat op hol sloeg.

Eigenlijk zie ik nog maar één redding voor Royston Drenthe, en die heet Gertjan Verbeek. Verbeek zou Royston eerst een maand met een paar duizend stiften in een met lood verzwaarde tas over het veld laten rennen. Even de kolder weer uit de kop zweten. Daarna mag hij voorzichtig iets met een bal doen: er met een watervaste stift opzetten dat ze van AZ zijn.

Pas dan is Royston weer de voetballer waar een club wat aan heeft. Een voetballer die enthousiast over het veld vliegt. Een voetballer die AZ op dit moment heel goed kan gebruiken. Daar komt nog bij dat AZ recentelijk bekendmaakte dat het stapelbedden in het stadion neer gaat zetten, zodat de spelers tussen de trainingen door uit kunnen rusten. Royston kan gewoon dutjes blijven doen. Een droomhuwelijk dus.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Stift op truitje: 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=pmUEnYHFS2k