Het Oktoberfeest in Groningen

Het MEGA APRES SKI FEST in de feesttent op het Groningse CiBoGa-terrein, met DJ Arnoud, de populairste party-DJ van Nederland, liet ik afgelopen vrijdagavond nog even aan me voorbijgaan, maar een dag later was ik wel present bij het Oktoberfeest in diezelfde tent.

Het zou volgens de website een feest worden dat garant stond voor ‘vermaak in de puurste vorm, geheel in stijl met de Oktoberfesten, maar ook met een vette Hollandse knipoog’. Met die ‘vette Hollandse knipoog’ werd vermoedelijk de vier euro bedoeld die je betaalde voor het bier uit een lullig pulletje van plexiglas, waarvoor je bij aanvang van het feest vijf euro borg moest betalen.

En ook de serveerster die de hele avond wezenloos met volle bierpullen door de zaal liep omdat ze geen idee meer had wie ze een paar minuten geleden ook al maar weer gevuld wilde hebben, zal wel onder de noemer ‘vette Hollandse knipoog’ vallen. Zeker omdat het gevolg van haar geheugenprobleem was dat ze het bier daadwerkelijk op een verkeerde tafel neerzette, en mijn vrienden en ik een half uur moesten bakkeleien met de organisatie om onze duurbetaalde pullen met inhoud alsnog op tafel te krijgen.

De situatie dat je €13,50 voor een toegangskaartje betaalt, en vervolgens een dik kaboutervrouwtje een euro moet betalen voor een pisstempel om de hele avond je blaas te kunnen legen in een paar plaskruizen op een modderig grasveldje, gaat zelfs de term ‘een vette Hollandse knipoog’ te buiten.

Verder was het wel heel gezellig.

Zo gingen mijn vrienden en ik bij binnenkomst naast twee dikke mannen aan tafel zitten die hun bier zwijgend opdronken. Af en toe klapten ze mee met de vrolijke hoempapamuziek van de DJ door hun handen hard doch ritmisch op de houten tafels neer te laten komen. En er waren ook nog Chinezen met hoedjes op in onze nabijheid.

Wat later op de avond, een schlagerband met een zanger in een rood, glimmend pak had inmiddels bezit genomen van het podium, schreeuwde iedereen hard en onverstaanbaar mee met de muziek. In de pauze van de schlagerband betraden twee Alpenzusjes met grote borsten het podium. Toen de zanger in het rode pak weer begon, stonden er opeens drie wildvreemde mannen op onze tafel te springen. De tafel hield het niet.

Ik sluit zeker niet uit dat ook ik me nog als een debiel heb gedragen, bijvoorbeeld met een poging een buikschuiver over de kapotte tafel te maken.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

Op de voorgrond Chinezen (waarvan één met hoedje), op de achtergrond de zanger in het rode pak.


4 reacties op “Het Oktoberfeest in Groningen”