Twitterbio’s

Het bedrijf Twitter biedt iedereen die actief is op het microblog de mogelijkheid om in 160 tekens iets over zichzelf te zeggen. Een twitterbio. Sommigen, zoals ik, maken zich daar vanaf met een grapje. Anderen kiezen ervoor zichzelf tussen een x-aantal schuine strepen (de /) te beschrijven. En daar wordt het gevaarlijk.

Begrijp me goed, je kunt jezelf ook op een redelijk normale manier tussen schuine strepen beschrijven. Dat je van pasta houdt, of juist van rijst. En dat je ergens werkt, of een bepaalde voetbalclub een warm hart toedraagt. Maar er zijn ook mensen die een beetje gek doen tussen de schuine strepen.

Die mensen, vaak met een profielfoto waarop ze moeilijk kijken en een dito bril dragen, noemen zichzelf een goeroe. En dan niet op een grappige manier, dat ze bijvoorbeeld schrijven dat ze ragoutgoeroe zijn, nee, ze menen het. Ze vinden zichzelf echt een goeroe, soms zelfs met twee u’s in plaats van twee oe’s.

Goeroe’s, ik heb eigenlijk geen idee wat ze precies doen, maar ik vind ze bij voorbaat eng. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de goeroe, zoiets. Dat je wordt ontvoerd, je kidnappers je in een juten zak stoppen en er dan, bijvoorbeeld op een stoomboot, iemand heel wijs kijkend quasi-ingewikkelde termen op je afvuurt. De goeroe. Brrrrrrr!

Een ander woord dat veel tussen schuine strepen opduikt in de twitterbio’s van mensen met moeilijke brillen is het woord ‘kosmopoliet’. Mensen die zichzelf als kosmopoliet beschrijven, vind ik zo mogelijk nog hilarischer dan al die zogenaamde goeroe’s.

Ik zie ze ’s avonds zitten achter hun laptopje, in hun huis op Molenwiek 25, middenin de meest treurige vinexwijk van Zoetermeer. De tv staat op de kutzender waar het steeds dikker wordende vrouwtje naar wil kijken. Ze typen: /Kosmopoliet/. Daarna zetten ze de bril met het enorme montuur nog eens recht op hun neus en gaan ze door met zichzelf veel te serieus nemen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Twitterbio’s”