Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Deze keer slechts twee berichten.

Cristiano Ronaldo perfectioneert aanloop

Na de verloren halve finale tegen Spanje heeft de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo donderdag en vrijdag in alle rust gewerkt aan het perfectioneren van zijn aanloop bij het nemen van een vrije trap. Volgens bronnen rondom de Portugees is hij de afgelopen dagen druk bezig geweest een achterwaartse pirouette en een drievoudige axel te integreren in het achteruitlopen na het klaarleggen van de bal. Ronaldo zou de nieuwe aanloop voor het eerst willen testen in de Spaanse Supercup. Met welk kapsel dit zal gebeuren, is nog onduidelijk.

VN: ‘Gezant voor gezin Annan’

De Verenigde Naties wil op verzoek van de buren van de familie Annan een speciale gezant voor het gezin aanstellen om ervoor te zorgen dat de rust in de familie terugkeert. De afgelopen maanden zorgden Kofi Annan en zijn vrouw voor veel geluidsoverlast door heftige ruzies. Buurman BufanI N’Gago: ‘Kofi was natuurlijk veel van huis met dat gedoe in Syrië, maar als hij er wel was, dan scholden zijn vrouw en hij elkaar helemaal verrot. En je weet hoe gehorig onze hutten zijn. We konden alles letterlijk verstaan. Het ging er vooral om dat Kofi niet genoeg thuis was en hij nooit eens een bloemetje uit Syrië meenam.’

Wie de gezinsgezant wordt, is nog niet bekend, maar in de wandelgangen circuleert de naam van hitzanger Arie Ribbens. ‘Ik ben daar wel voor te porren. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een huwelijkscrisis bezweer met een gezellige polonaise’, aldus Arie.

Roemer ziet klimaatverandering als kans voor minder Europa

SP-leider Emile Roemer heeft in een interview met Elsevier gezegd dat hij klimaatverandering niet langer per se ziet als iets negatiefs. Hij denkt bijvoorbeeld dat de klimaatverandering voor minder Europa gaat zorgen. ‘Kijk, met die klimaatverandering stijgt de zeespiegel en zullen er dus uiteindelijk grote delen van Europa overstromen: minder Europa!’

Roemer vreest wel dat Brussel met allerlei bureaucratische regeltjes zal komen om de klimaatverandering tegen te gaan. ‘Maar aan ons zal het niet liggen. In ons nieuwe verkiezingsprogramma is de bouw van zeventien nieuwe kolencentrales opgenomen.’

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

3 reacties op “Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…”