Radio-dj’s over het weer

Het lult de hele dag maar door. Als het slecht weer is over slecht weer, als het goed weer is over goed weer. Als het er een beetje tussenin hangt, dan zeggen ze dat het er een beetje tussenin hangt. Soms belt er ook iemand naar de studio. Of diegene lekker zit te genieten van ‘het zonnetje’ of baalt van al die regen, vragen ze dan.

Als je echt pech hebt, bespreken ze ook nog de hoge benzineprijzen en de vorige aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Een hele verjaardag tussen twee plaatjes door. Maar dan zonder worst, kaas, en augurken met ham eromheen (boterhamworst kan ook). Nou ja, wie weet hebben de radio-dj’s eigenlijk ook wel een schaal vol lekkernijen voor hun neus staan tijdens het gebabbel. Zeggen ze met een gevuld ei in hun mond dat het 23 graden is. Bij sommigen klinkt het wel zo.

Hoe het ook zij, ik hoef het niet te horen. Als ik smalltalk wil horen, dan kom ik wel een vage bekende tegen op straat. Ik wil muziek horen, aan- of afgekondigd door jullie, voor als ik niet weet wat het is. En dan alsjeblieft ook geen muziek die goed past bij het weer van dat moment! Geen It’s raining men meer bij regen, en geen Summertime meer bij zonneschijn. Doe het dan in godsnaam andersom! Maar eigenlijk wil ik het liefst gewoon altijd Arie Ribbens en Henk Wijngaard horen. Om en om. Is dat nou zo moeilijk?

Goed, ik rond dit stukje af. Peter Timofeeff is op tv. Misschien zegt hij wel wat hij vindt van de laatste plaat van U2 of geeft hij kaarten weg voor Pinkpop.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Radio-dj’s over het weer”