Man (43) bedreigt ui met mes

Gisteravond is in eetcafé ‘Het Gepofte Aardappeltje’ te Heemskerk de 43-jarige Sjaak L. gearresteerd. De Heemskerker werd door omstanders in de kraag gevat toen hij een ui bedreigde met een mes. Nadat één van de gasten van het eetcafé de politie verwittigde, kon L. even later in de boeien worden geslagen.

Eén van de helden die L. wist te overmeesteren, is Bert Kloefhamer. Van het ene op het andere moment veranderde een rustig etentje met zijn vriendin Janet in een traumatische ervaring. ‘Ik wilde net wat kruidenboter op een stokbroodje smeren voor Janet toen ik door een openstaande deur een man met een schort voor en een grote witte muts op vervaarlijk met een mes zag zwaaien. Voor hem lag op een soort houten plank iets wat vanuit de verte heel erg op een ui leek.’

Daarop twijfelde Bert Kloefhamer geen moment en stormde hij door de deuropening op de man af. ‘Normaal ben ik niet zo’n held, maar nu voelde ik op de een of andere manier dat ik iets moest doen. Het ging als vanzelf. Met een snelle handbeweging sloeg ik het mes uit de hand van de man, en vervolgens werkte ik hem met een heupzwaai tegen de grond. Je moet weten, ik heb vroeger nog een blauwe maandag gejudood. Dat kwam nu mooi van pas.’

Kloefhamer en anderen hielden de man in een houdgreep tot de politie arriveerde. In die tijd maakte Sjaak L. een verwarde indruk. ‘Hij bleef maar schreeuwen: “stroganoffsaus, stroganofsaus… gesnipperde ui… stroganoffsaus… gesnipperde ui!”. Er was werkelijk geen touw aan vast te knopen.’

Nadat de verwarde Sjaak L. was afgevoerd door de politie, kwamen de helden die voor zijn aanhouding hadden gezorgd van een koude kermis thuis. ‘Een serveerster kwam vertellen dat door onvoorziene omstandigheden het hoofdgerecht niet geserveerd kon worden. Zo behandel je helden toch niet? Ik heb nog een appeltje te schillen met dat eetcafé!’

Sjaak L. blijft nog minimaal drie dagen in voorarrest. Hij is geen onbekende van de politie. In 2009 werd hij al eens opgepakt vanwege  brandstichting van een crème brûlée.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.