De ideale man

Onlangs bracht TNO een broek op de markt, en daarom dacht  het voor mij totaal onbekende kledingmerk Austin Reed waarschijnlijk: hé, waarom gaan wij dan geen onderzoekje doen. Het werd een onderzoek waarin het kledingmerk 2000 vrouwen vroeg waar de ideale man aan moet voldoen.

Uit het onderzoek blijkt vooral wat voor verknipte ziel de vrouw heeft. Mijn ideale vrouw is dan ook iemand die niet aan gekke onderzoekjes van kledingmerken meedoet. Daarnaast moet ze natuurlijk wel zo af en toe aan gekke onderzoekjes van kledingmerken meedoen.

Zo zit het dus ook een beetje met de vrouwtjes. Want uit het onderzoek van Austin Reed blijkt dat de vrouwtjes een man willen die bier drinkt en sport kijkt in het café, maar hij moet ook huilen bij romantische films. Ja, echt: huilen bij romantische films. Eenmaal in tranen vanwege Kate Winslet die op het voorsteven van een boot moeilijk staat te doen, moet de ideale man de telefoon pakken en z’n moeder bellen. Dat moet twee keer per week van de deelnemers aan het onderzoek.

Omdat er tegenwoordig zeven avonden per week voetbal op televisie is (praatprogramma’s inbegrepen), gaat dat niet allemaal samen, vrouwtjes! Wel even blijven nadenken onder die inferieure hersenpannetjes van jullie hè, dames!

En er zijn niet alleen tegenstrijdige uitkomsten in het onderzoek; er zijn ook ronduit gekke uitkomsten: van de 2000 vrouwen in het onderzoek moet de ideale man kunnen fietsen. Zijwieltjes zijn blijkbaar niet geil.

Toch is het wel een stuk minder veeleisend dan zowel bier drinken als huilen om romantische films. Gewoon de benen over de stang slingeren (want wij mannen hebben een stang!) en op het zadel gaan zitten. Een achteloos tikje met de hiel brengt de standaard in zijn horizontale stand. Dan is het trappen geblazen. Met de kop in de wind lekker doormalen. Maar altijd alert, want een manoeuvre vanwege een onoplettend vrouwmens ligt immer op de loer.

Het vrouwmens zal na zo’n manoeuvre vol bewondering de fietsende man nakijken. Als zo’n man het dan ook nog voor elkaar krijgt om met slechts één hand aan het stuur zijn mobiele telefoon uit z’n broekzak te pakken voor een telefoontje naar moeders, dan valt de vrouw helemaal in katzwijm. De ideale man kwam zojuist voorbij op z’n fietsje.

Na dit onderzoek moeten we niet gek opkijken als volgende week uit onderzoek van Speedo zal blijken dat Dries Roelvink de ideale man is. Omdat hij als geen ander in een geel zwembroekje kan lopen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “De ideale man”