Mario Balotelli

Een beetje gek is wel leuk. Eén keer per carrière mag je de tribunes invliegen en een supporter van de tegenpartij met een karatetrap vellen, zoals Eric Cantona deed. Hij was een leuke gek. Maar Mario Balotelli is geen leuke gek. Geen Eric Cantona, die ondertussen acteur is geworden.

Cantona speelde onder andere in de film Looking for Eric. Hij speelt daarin zichzelf en schiet een depressieve postbode te hulp. Dat zie ik de echte Eric ook wel doen: met z’n baard zachtjes over de buik van de postbode kriebelen om zo de arme ziel weer een keertje aan het lachen te krijgen. Je kunt depressieve postbodes natuurlijk ook op een andere manier helpen.

Mario Balotelli zie ik het op geen van die andere manieren doen. Zelfs in de film niet. Dat is het verschil. Balotelli is meer het type dat z’n hond aanleert de ballen van de postbode eraf te bijten. Daarna schiet hij met een postelastiek de twee ballen in de dakgoot. Ofzoiets. Het is in ieder geval geen gezellige jongen, die Mario.

Je kunt soms wel óm hem lachen, wanneer hij een vijfvingerige muts op z’n hoofd zet, een hesje over z’n hoofd probeert aan te trekken, of een partijtje vuurwerk in de badkamer afsteekt, maar met hem lachen is een heel ander verhaal. Vraag het maar aan de voetballers in Engeland die wekelijks zijn aan waanzin grenzende aanslagen te verduren krijgen. Of aan enkele jeugdspelers van Manchester City, die hij met dartpijltjes bestookte. Of aan ploeggenoot Micah Richards, die hij tijdens een training eens aanvloog. Ga zo maar door.

En het erge is: hij lijkt onverbeterlijk. Een TBS-geval. Longstay. Dat kun je het beste zien aan het filmpje waarin hij een hesje probeert aan te trekken. Dat is sowieso een schouwspel van jewelste, maar het symboliseert ook iets. Na een kort gevecht met het stukje stof geeft hij het namelijk boos aan een assistent-trainer. De boodschap is: het ligt aan het hesje, en niet aan mij, Mario. Het zegt meer dan een slof honderdduizendklappers in z’n badkamer, of elke week een doodschop.

Met Balotelli komt het nooit meer goed. Je wordt niet boos op een hesje.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Filmpje met Mario en het hesje:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hqMie7yY1dQ

3 reacties op “Mario Balotelli”