Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Deze week duikt ook Humberto Tan op. 

Volkskrant: ‘John Leerdam bestaat niet’

De Volkskrant heeft donderdag op de voorpagina uit de doeken gedaan dat het opgestapte Kamerlid John Leerdam helemaal niet bestaat. Volgens een anonieme bron is Leerdam al die jaren ‘een product van onze verbeelding’ geweest. John Leerdam is furieus over het artikel. ‘Ik zou niet bestaan?! Kom op zeg, zo’n hoofd verzin je toch niet?!’ Hitzanger Arie Ribbens reageerde via Twitter. Hij schreef: ‘Artikel in Volkskrant over John Leerdam is canard van het jaar.’ Om een tweet later eraan toe te voegen: ‘”Canard van het jaar”, zou wel een lekker carnavalsnummertje kunnen zijn trouwens,..’

Overigens meldt hoofdredacteur Peter Vandermeersch van de NRC dat zijn krant volgende week zal melden dat de anonieme bron van De Volkskrant ook niet bestaat. ‘Dat hebben wij via een zeer betrouwbare bron vernomen.’ De hoofdredacteur wilde niet bekendmaken wie die bron is. Ingewijden denken dat het bestwel eens dezelfde anonieme bron zou kunnen zijn die De Volkskrant opvoert.

Positie Arie Ribbens niet besproken in Catshuis

Op zijn wekelijkse persconferentie benadrukte premier Rutte nog eens dat de positie van Arie Ribbens de afgelopen week niet besproken is in het Catshuis. ‘Arie Ribbens, wie is dat?’, reageerde een laconieke Mark Rutte. Na afloop van de persconferentie gaf Geert Wilders wel aan dat hij, ondanks het dringende advies van Arie linksaf te slaan, bij Hoevelaken altijd rechtsaf gaat. ‘Maar dat heeft niks met Arie te maken. Ik sla sowieso nergens linksaf. Dat heeft me al heel wat tijd en benzine gekost, maar ik heb het over voor de goede zaak.’

Humberto Tan berecht voor Decembermoorden 

Eindelijk is het dan zover: Humberto Tan zal berecht gaan worden voor de Decembermoorden. Alhoewel de presentator niets met de moorden te maken heeft, haalden een hoop mensen opgelucht adem. ‘Eindelijk zijn we van die lul af’, aldus invloedrijk blogger Zwoebe Zwoebstra. ‘En nu Bouterse en consorten amnestie verleend wordt, moet dat voor de nabestaanden toch als een soort van genoegdoening voelen.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

11 reacties op “Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…”