Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Deze week ook veel nieuws over Allah, zonder plaatjes, dat wel.. 

AVRO schrapt overval uit Opsporing Verzocht

De AVRO heeft dinsdag beelden van een overval op een tankstation in Diemen geschrapt uit de uitzending van Opsporing Verzocht. Volgens de AVRO zouden de beelden van de bewakingscamera de potentie hebben misdadigers te kwetsen. Ook viel niet uit te sluiten dat Allah de dader zou kunnen zijn. ‘We hadden er in dat geval voor kunnen kiezen hem onherkenbaar in beeld te brengen, maar dan was de overval waarschijnlijk ook nooit opgelost’, aldus AVRO-directeur Willemijn Maas. Of Frits Sissing de komende tijd uit Opsporing Verzocht geschrapt zal worden, is nog onbekend. Mocht dit het geval zijn, dan is Arie Ribbens volgens ingewijden de eerste kandidaat om hem op te volgen.

‘Allah zegde af als kandidaat in Wie is de Mol?’

Er gaan hardnekkige geruchten dat Allah het afgelopen seizoen heeft afgezegd als kandidaat in het populaire AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’. Volgens bronnen zag het sympathieke opperwezen de reis naar IJsland totaal niet zitten. Allah zou het veel te koud vinden in IJsland. Vervolgens heeft de AVRO geprobeerd Arie Ribbens te strikken, maar die zegde op het allerlaatste moment ook af. ‘Ik bleek in die periode al een schnabbel te hebben in Budel die ik even was vergeten’, verklaarde de hitzanger zijn afzegging.

Cruijff wil Allah als algemeen directeur bij Ajax

Het orakel uit Betondorp heeft weer van zich laten horen. Johan Cruijff heeft de bestuursraad van Ajax laten weten dat hij Allah als algemeen directeur wil bij Ajax. Hij zou het sympathieke opperwezen al een keer mee hebben genomen naar trainingscomplex De Toekomst. Mocht de benoeming van Allah niet doorgaan, dan richt Cruijff richt zijn pijlen op Arie Ribbens. ‘Die heeft ook een baard’, legde de legendarische nummer 14 desgevraagd uit. Enkele moslims hebben woedend gereageerd op het gerucht dat Allah in beeld is als algemeen directeur bij Ajax. ‘Allah? In beeld? Dat mag helemaal niet!’, aldus een woedende moslim.

Lutz Jacobi begint minderheidskabinet

Naar nu bekend is geworden, is Lutz Jacobi donderdag een minderheidskabinet begonnen. Haar kabinet, dat nog geen ministers had, zou een dag later ook alweer gevallen zijn, wegens onenigheid in de ministersploeg. Lutz Jacobi overweegt nu een lijmpoging, en wil Arie Ribbens en Allah als bemiddelaars. Volgens Jacobi is het nog te prematuur om iets over de kans van slagen van de lijmpoging te zeggen. ‘Temperatuur… uhh… te prematuur’, zei ze tijdens een persconferentie in Nieuwpoort.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…”