Nieuw op tv – Ali B. rapt natuur

Ali B. komt met een nieuw tv-programma. Na de tweede succesvolle serie van het programma ‘Ali B. op volle toeren’ zal de rapper/presentator in de zomerprogrammering van de TROS terugkeren met het programma ‘Ali B. rapt natuur’. Waar de geboren Zaandammer voor het eerste programma rasartiesten als Corry Konings, Bonnie St. Clair en Dennie Christian bezocht, zal hij nu onder andere afreizen naar Noorwegen, Canada en Australië.

Bij iedere reis van Ali neemt hij een collega-rapper mee, en is het de bedoeling dat het duo in drie dagen tijd een ‘spit rhymet’ over een stuk ongerapte natuur. Dat kan een Noors beekje met heel veel zalm erin zijn, maar ook een termietenheuvel in Australië. Aan het eind van het programma dragen Ali B. en zijn gast de rap voor aan het stuk ongerapte natuur.

Ali B zelf is dolenthousiast over het nieuwe programma. ‘Ja man, we zijn net terug uit Soedan. Dat was echt vet jonge. Ik heb daar met Lange Frans voor een posse nijlkrokodillen in een moeras lopen rappen. In het begin was er nog niet echt een klik tussen de krokodillen en ons, maar toen we na drie dagen het eindresultaat aan de kroko’s lieten horen, huilden ze tranen met tuiten, zo mooi vonden ze het.’

Morgen vertrekt Ali alweer naar Canada om daar met Kleine Viezerik over twee beren te rappen. ‘We laten ons verrassen door de natuur, en improviseren dan een rap. Maar je hebt natuurlijk al wel een beetje een idee waar je het over wilt hebben. Ik weet niet waarom, maar ik zit bij die beren heel erg te denken aan iets met broodjes smeren. Smeren rijmt ook lekker op beren, dat is belangrijk voor de flow van de rap.’

Niet iedereen is zo enthousiast over het programma. Het WNF maakt bezwaar omdat ongerapte natuur volgens de organisatie bescherming verdient, en geen rappers. Ook de PVV gaat Kamervragen stellen. Zij vinden het in tijden van crisis belachelijk dat, nota bene, een Marokkaan dure plezierreisjes naar het buitenland maakt om over natuur te rappen. De PVV stelt dat er in Nederland ook genoeg ongerapte natuur is.

‘Onzin’, zegt TROS-directeur Peter Kuipers. ‘Ken je het nummer Diemen Zuid van Lange Frans en Baas B.? Dat gaat eigenlijk over de Loosdrechtse Plassen. En Spraakwaterval van Extince; daar gaat de tweede laag dus over de grootste waterval van Nederland, bij Loenen op de Veluwe. In Nederland is echt alle natuur al gerapt. Bovendien, zie je het voor je: Ali en een andere rapper die ten overstaan van een eik in het Amsterdamse bos staan te spitten? Daar kijkt geen hond naar.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Nieuw op tv – Ali B. rapt natuur”