Het centrum van Emmen

Emmen is natuurlijk vooral bekend vanwege haar dierentuin. Maar Emmen is meer. Emmen is FC Emmen, de in financiele problemen verkerende betaald voetbalclub die het op dit moment allesbehalve verdienstelijk doet in de Jupiler League. Emmen is theater De Muzeval, waar menig cabaretier niet heeft opgetreden. Emmen is ook groot. Qua oppervlakte zelfs de op één na grootste gemeente van Nederland. En Emmen heeft een centrum.

In dat centrum kuierde ik eergisteren rond. Er viel me wat op: iedereen die in Emmen een voornaam heeft, begint een winkel. Sandra’s boetiek, Bloemen Cees, Albert herenmode. Gewoon ‘Bertus’. Alleen die dekselse Ten Napel met z’n bakkerij werkt natuurlijk weer niet mee. ‘Bakkerij Ten Napel’ in plaats van ‘Bakkerij Evert’.

Om u deelgenoot te maken van het opvallende centrum van Emmen volgt hieronder een fotoreportage. Ik begin met de mooiste naam plus zaak: Dick’s broodjeshuis. Dick heeft voor de zekerheid twee borden met zijn naam plus zaak opgehangen. Zijn specialiteit is een Broodje Cowboy.

 

Geen broodjes Cowboy, maar bij Harry kun je ook prima terecht voor een lunch. Drentse wafels bijvoorbeeld. Of poffertjes. Of lunches. 

 

Sandra’s boetiek, met zwaailicht op de gevel.

 

Bertus, die de slogan ‘Beregoed in modegoed’ voert.

 

Albert Herenmode, zonder pakkende slogan.

 

Bloemen Cees, ook voor al uw vogelhuisjes. 

 

En die dekselse Ten Napel trekt zich er weer niks van aan…

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “Het centrum van Emmen”