Vla uitkiezen

Keuzes, keuzes, keuzes. Het leven zit er vol mee. Wat ga je studeren? Neem je een aanvullende zorgverzekering of vertrouw je op je blakende gezondheid? Maak je nog een wereldreisje of wordt het toch gewoon een Vinexwoning en dan maar rustig voortkabbelen richting de eeuwige jachtvelden? Allemaal belangrijke keuzes, maar het belangrijkste is: wat voor vla leg je in je mandje bij de supermarkt. Een lekker toetje is van levensbelang, mensen!

Het uitzoeken van een lekker toetje is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden. In de vaderlandse supermarkten is een wildgroei aan vla ontstaan. Er zijn in de gemiddelde supermarkten meer soorten vla dan dat er bejaarden zijn die met hun rollators de boel danig frustreren in de gangpaden. Er zijn zelfs meer soorten vla dan dat er plasticzakken op de grond vallen wanneer je er bij de kassa slechts eentje probeert te pakken van het onhandigste plasticzakkenhoudertje ooit.

Er is, kortom, veel vla. Voor mensen die niet goed kunnen kiezen, maar wel graag vla willen na het eten – ik ben er zo eentje – is dat geen goed nieuws.

Het begon nog leuk. Zo was er opeens perzikvla, met kleine stukjes perzik erin. Hartstikke leuk bedacht! Met dubbelvla kon ik ook leven. Chocoladevla en vanillevla, door de fabrikant in één pak gestopt. Ontzettend handig, maar het werd al behoorlijk onoverzichtelijk, staande voor het koelvak.

De slagroomvla deed haar intrede. Voor wie niet weet wat slagroomvla precies is, dit komt van de site van Campina: ‘Slagroomvla is een combinatie van lekkere vla en verse slagroom. Je zou er bijna je vingers bij opeten. Of je lepel.’ Een beetje een vreemde omschrijving van het product, maar ze hebben wel gelijk bij Campina. Slagroomvla is lekker. Helaas zijn er maar liefst vijf verschillende soorten, waaronder een Slagroomdubbelvla. Dat zijn twee themavlasoorten ineen, en dat is te veel van het goede, vlaproducenten!

Vooral omdat elk seizoen inmiddels ook zijn eigen vla heeft. Zomervla, wintervla, herfstvla en lentevla. De volgende vlasoort zal wel ‘Je-kent-het-wel-die-dagen-dat-het-eigenlijk-nog-geen-zomer-is-maar-je-je-jas-niet-meer-aanhoeft-vla’ zijn. Die komt dan naast de bitterkoekjesvla, bontevla, boerenlandvla, oranjevla en pepernotenvla in het koelvak te liggen. Een koelvak met een deur ervoor die je sinds kort van de supermarkt pas mag openen als je gekozen hebt!

En dan heb je ook nog yoghurt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.