De eindbaas

Ik was vroeger nooit zo heel goed in computerspelletjes. Ja, voetbalspelletjes, maar daar zat geen eindbaas in. Ik speelde bijvoorbeeld FIFA World Cup ’98. Daarin zat wel een Jaap Stam , of als ze de rechten van Jaap niet hadden een Jaap Stom, maar om dat nu gelijk een eindbaas te noemen.. Daarvoor is meer nodig dan een kale kop, een stoere blik en een paar tatoeages.

Voor vrouwen en andere onwetenden: een eindbaas is het geanimeerde figuurtje dat je in het laatste level van computerspelletjes met pistolen, knuppels en wat dies meer zij tegenkomt. Eindbazen zijn groot, gemeen en moeilijk te verslaan. Maar eigenlijk weet ik dat niet, want ik was dus nooit zo goed in computerspelletjes.

In mijn herinnering heb ik het slechts in één spelletje op mogen nemen tegen de eindbaas. Prehistorik. Een spel waarbij je een VGA-kleuren-holbewoner was en met een knuppel allemaal dinosaurussen op hun neus moest slaan. De eindbaas was een hele grote dinosaurus die je juist weer op z’n staart moest slaan. Dat was best moeilijk, maar zelfs voor mij te doen.

In andere spellen ben ik de eindbaas dus nooit tegengekomen. Altijd was er wel een nazi, buitenaards wezen of andersoortig kwaadwillende die ervoor zorgde dat de woorden ‘Game over’ in het scherm verschenen.

Daarom verkeer ik in de veronderstelling dat bij elk computerspelletje ter wereld, behalve Prehistorik dus, Jack van Gelder de eindbaas is. Tot iemand mij het tegendeel bewijst, blijf ik erin geloven. Hij en zijn glimmende bruine hoofd lijken er immers voor gemaakt. Kijk zelf maar. Een glimmend bruin hoofd, dat heb je nodig om eindbaas te worden, Jaap!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “De eindbaas”