Berehapsalade

Omdat ik van gezond eten houd, kijk ik bij de supermarkt altijd even of er toevallig nog een lekkere salade in de schappen ligt. Salades zijn immers gezond. Tussen de gebruikelijke kipkerriesalades en eiersalades trof ik onderstaande salade aan. Een berehapsalade. 150 gram voor slechts € 1,99. Laat dat maar eens liggen!

Berehapsalade is een gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen, geserveerd met pindasaus. En daar dan salade van. Wanneer je in eerste instantie naar een bakje berehapsalade kijkt, denk je dat het de overblijfselen zijn van de stofwisseling van iemand die een berehap heeft gegeten welke de uiterste houdbaarheidsdatum al een poosje had bereikt. Maar het gaat natuurlijk niet om de aanblik.

Het gaat om de smaak. En die is heerlijk fris. U kunt een berehapsalade dan ook het best serveren bij een bakje patat en – gek genoeg –  een berehap. De frisse berehapsalade neutraliseert de enigszins pittige smaak van de berehap.

Voorts heeft Jumbo mij nog gevraagd of ik in dit stukje wilde melden dat iedereen zijn of haar idee voor een salade op kan sturen naar knettergekkeideetjesvoorsalades@jumbo.nl. Ik heb zelf twee ideeën ingestuurd: olifantensalade (met gemalen slagtand erin!) en pizzasalade (onder andere de varianten ‘pizza quattro formagi-salade’ en ‘pizza Hawaii-salade’, zonder ananas natuurlijk, dat zou al te gek zijn).

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Berehapsalade”