Het komt goed met Thomas Dekker

Zelfs als liefhebber van mensen met een echte topsportmentaliteit – een klootzak durven zijn – had ook ik mijn twijfels, dat geef ik toe. De film ‘Niemand kent mij’ riep die op. Het supertalent dat het in een test, hijgend als Ron Brandsteder in z’n beste dagen, ruim moest afleggen tegen de score van Johan Vansummeren, die lang is, maar geen supertalent. Het was niet goed voor mijn vertrouwen in een succesvolle comeback. Een moeder die een glaasje cola voor hem haalde, hielp ook niet echt mee.

Toen hij eenmaal weer ‘voor het echie’ op de fiets zat, stapte hij tijdens zijn eerste koers van enige naam, de Ronde van Portugal, na een paar dagen af. Iets met een nieuwe fiets die een paar millimeter verschilde van de oude fiets, waardoor hij last van z’n bovenbeen kreeg. Ofzo. In ieder geval niet iets wat een liefhebber van Thomas Dekker wilde horen aan het begin van zijn comeback. Nog een deuk in mijn vertrouwen dus.

Maar het komt goed met Thomas Dekker. Sinds afgelopen vrijdag weet ik dat zeker. Thomas twitterde na afloop van het Garmin-trainingskamp in het Spaanse Mojacar het volgende: ‘On the way to Girona.!! 850 km in de auto.. Lekker ritje hoor.. Goedemorgen trouwens allemaal…’ Hij ging naar Girona omdat hij daar, zoals hij in een eerdere tweet had laten weten, nog zes dagen met de Krederbrothers ging trainen.

De belangrijkste informatie zat hem echter in de zinsnede ‘850 kilometer in de auto’. Een Thomas Dekker waar het niet goed mee was gekomen, had dat nooit gedaan. Die was met het vliegtuig gegaan. Was er geen lijnvlucht naar Girona, dan had hij een privéjet laten aanrukken. Hij had zelfs z’n moeder vanuit Noord-Holland in laten vliegen om z’n bagage op de band te leggen.

Nu ging het anders. Nu zat hij op de achterbank van een auto, met z’n knieën tegen de stoel van één van de gebroeders Kreder aangedrukt. Op de plaats naast hem lagen zes fietswielen. Thomas had niet meer zo krap gezeten sinds de laatste gezamenlijke vakantie van de familie Dekker. Eén der gebroeders Kreder zette de passagiersstoel nog wat verder naar achteren.

Daar zat-ie dan, ineengekrompen op de achterbank van De Kredermobiel.850 kilometer lang, over de ellenlange Spaanse wegen die we allemaal kennen van de Vuelta. Helemaal niets langs de weg, behalve af en toe een grote kartonnen stier. Als dat geen lesje in nederigheid is, dan weet ik het ook niet meer.

Wat voor auto het was? Een Skoda, bleek uit een later twitterbericht. Het komt goed met Thomas Dekker, echt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.