‘Positie staf Sinterklaas wankelt’

Het is hoogst onzeker of de staf van Sinterklaas de kerst haalt. Met dat gerucht kwam Dieuwertje Blok gisteravond tijdens de uitzending van Studio Sinterklaas. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Blok botert het al langere tijd niet meer tussen de Zwarte Pieten en de staf. ‘Ik heb gehoord dat er dingen zijn gebeurd die niet bij een kinderfeest horen, tot het racistische aan toe’, aldus Blok.

Er is meer kritiek op de staf. Zo raakte Sinterklaas afgelopen week te water toen een bootje in het Paterswoldsemeer omsloeg. Na het incident wezen velen met een beschuldigende vinger naar de staf. Daarnaast gaf Sinterklaas dit jaar tot dusver een historisch laag bedrag uit aan cadeaus. Men vermoedt dat Sinterklaas daarvoor de staf nu als zondebok wil aanwijzen. ‘Bovendien kan de Goedheiligman moeilijk al zijn Pieten de laan uitsturen. Dat zou voor een enorme chaos zorgen. Zeker omdat Sinterklaas aan de vooravond van een belangrijke periode in het seizoen staat’, verklaart Blok.

Sinterklaas ontkent de geruchten. Hij sprak op een te elfder ure ingelaste persconferentie zijn volste vertrouwen uit in zijn staf. Het was echter opvallend dat hij op de persconferentie verscheen zonder staf. Volgens Sinterklaas moeten we daar verder niks achter zoeken. ‘De poetspiet is met hem bezig, dus daarom kan ik hem vandaag niet gebruiken. Hohohohoho’, sprak een verward overkomende Bisschop van Myra.

In de wandelgangen wordt ondertussen al druk gespeculeerd over de opvolging van de staf. Volgens Dieuwertje Blok maakt de rollator van mevrouw Boerema uit Hendrik Ido Ambacht een goede kans. Mevrouw Boerema is niet van plan haar rollator zonder slag of stoot te laten vertrekken. ‘Er ligt gewoon een contract met de GGD.’

Update: Na het verschijnen van dit artikel heeft de staf zijn conclusies getrokken en is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden. Voorlopig worden de taken van de staf waargenomen door de mijter van Sinterklaas. 

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “‘Positie staf Sinterklaas wankelt’”