Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… stroop

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer stroop.

Wat ik dus stom vind, is stroop. Het plakt en heeft een vieze kleur. Een ander nadeel van stroop is dat het niet naar appel smaakt. Daarvoor moet je weer speciaal appelstroop kopen. Dan heb je ook nog schenkstroop. Die kun je schenken. Dat kan met gewone stroop waarschijnlijk niet. Maar goed, ik hou ook niet van schenken, dus veel maakt het allemaal niet uit.

Als je een stukje gewone stroop in een langwerpige vorm boetseert, dan lijkt het op een naaktslak. De meeste mensen doen dat echter niet. De meeste mensen smeren de stroop op een pannenkoek, onder hen ook veel kinderen. Kinderen zijn ontzettend vervelend. Ik zou kinderen het liefst onderdompelen en laten stikken in een hele grote pot met stroop.

Stroop is ook een werkwoord, maar dan schiet je olifanten neer. Dat vind ik wel leuk, maar in veel gevallen is dat nou net weer verboden. Laat de hoge heren het zelfstandig naamwoord verbieden in plaats van onschuldige mensen die bedreigde diersoorten neer willen knallen, op zo’n kinderachtige manier te betuttelen!

Nou ja, ik blijf dit weekend dus gewoon maar weer op de bank liggen, naar Animal Planet kijken en hopen dat er zo’n verwerpelijke giraffe wordt gestroopt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.