Sjaak l. Grottenhoofd moppert over… autodrop

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer kandelaars.

Wat ik dus stom vind, is autodrop. Ik heb laatst een doosje ‘Total Loss’ van een oud vrouwtje gekocht. In dat doosje zat bijna alles wat autodrop te bieden heeft op autodropgebied: dubbeldekkers, cadillacs, kevers, chevy’s, cementwagens, colatrucks en frisse fruitlimo’s. Ik vind de dubbeldekkers te dubbel, de fruitlimo’s te fris, de cadillacs te lang, de cementwagens te hard, en de chevy’s en kevers vind ik ook al niet lekker.

Het ergste vind ik echter de colatrucks. Dat zijn potverdomme gewoon colaflesjes op wielen. Zo kan ik het godvermondejus ook! Een autodropje met banaansmaak? Dan plakken we toch gewoon een paar wielen onder zo’n melkboerbanaantje. Of een dropje dat naar vleermuis smaakt? Hup, de batmobiel in een doosje. Veel te makkelijk.

En dan de ingrediënten van autodrop: glucose-fructosestroop, carnaubawas, ascorbinezuur, vlierbessenextract, zoetwortelhoutextract, aroma’s, glansmiddelen en paprika-extract. Paprika-extract! Zetten ze op de voorkant van het doosje ook nog heel trots dat er geen kunstmatige kleurstoffen in autodrop zitten. Als ik snoep, wil ik juist kunstmatige kleurstoffen, en geen paprika! Nou ja, eigenlijk vind ik dus gewoon dat autodrop verboden moet worden.

Ondertussen blijf ik dit weekend lekker op de bank liggen, zonder autodrop, maar met chips. Of bitterballen. Of minifrikandelletjes. Of allebei. Hmmmm…

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Sjaak l. Grottenhoofd moppert over… autodrop”