Apple brengt polPot op de markt

Met de aanstaande introductie van de polPot is Apple haar concurrenten weer een stap voor. Het apparaat, dat het beeld en geluid van meer dan 5000 speeches van dictators kan afspelen, is volgens Elbert Wobben, woordvoerder van Apple Nederland, een logisch gevolg van het overlijden van Steve Jobs. ‘Steve leidde dit bedrijf altijd met harde hand en duldde geen tegenspraak. Bovendien luisterde hij tijdens het mediteren veel naar speeches van Manuel Noriega, de oud-president van Panama. Op deze manier herdenken we hem dus een beetje.’

Wobben denkt dat er veel vraag zal zijn naar de polPot. ‘Door de Arabische lente zijn we in rap tempo een flink aantal dictators kwijtgeraakt. Het is leuk als je straks met z’n allen rond de kerstboom toch nog naar een speech van één van hen kan kijken en luisteren.’ Volgens Wobben zal het voelen alsof de dictators bij je op schoot zitten. Hij spreekt van een stukje dictatorbeleving die zijn gelijke niet kent.

Het is nog niet bekend wanneer het apparaat in de winkels ligt. ‘We streven naar 6 december, de geboortedatum van Jozef Stalin. Maar we hebben met wat kinderziektes te maken. De batterij is bijvoorbeeld erg snel leeg. En dat is funest, want jongens als Castro en Kadaffi hadden de gewoonte urenlang te speechen,’ aldus Wobben.

Henk de Vries uit Emmeloord kan ondertussen niet wachten tot de polPot op de markt komt. ‘Ik overweeg binnenkort dictator van Djibouti te worden. Het zou voor mij dus een uitkomst zijn als ik voor die tijd in de bus op weg naar mijn werk als heftruckchauffeur ter voorbereiding alvast wat speeches van dictators kan bekijken. Ik kan straks natuurlijk niet met mijn mond vol tanden staan wanneer ik een plein vol met mensen toe moet schreeuwen.’

De polPot gaat in eerste instantie tussen de 1940 en 1945 euro kosten en zal verkrijgbaar zijn in de betere elektronicazaak. Bij speeches van Adolf Hitler zult u het zonder beelden moeten stellen, omdat hij altijd in Flash speechte.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “Apple brengt polPot op de markt”