MTV Cribs met goochelaars

Ik denk dat ik een gat in de markt heb gevonden: een programma waarin goochelaars een rondleiding door hun huis geven. Het interesseert mij persoonlijk geen zak hoe bekende of onbekende mensen wonen, maar er schijnt een markt voor te zijn. Geen kookprogramma waarbij zo’n lul ook niet even z’n tuin laat zien, waar ze in de zomer ‘heerlijk met een wijntje erbij zitten te relaxen.’ De rappers die ons op MTV slenterend hun huis laten zien, zijn al helemaal niet van de buis te slaan.

Dus, zo dacht ik, als we dan toch huizen van binnen moeten zien op tv, dan maar die van goochelaars. Dat komt door één zinnetje. In een uitzending van MTV Cribs zit-ie altijd, daar kun je de Rolex om de pols van de rapper gelijk op zetten. Het zinnetje wordt uitgesproken in de slaapkamer, met een stoer gezicht erbij, wijzend op een kingsize bed met satijnen lakens: ‘This is where the magic happens.’

God, wat zou ik graag Hans Kazan die zin zien uitspreken, en dat er dan achter hem, op zijn goochelaarsbed, een schattig wit konijntje zit, dat net uit een hoge hoed is gekropen die ook op het bed ligt.’This is where the magic happens,’ zegt Hans met een strak gezicht. Vervolgens tovert hij een laken uit z’n mouw en verschoont het bed.

Allemaal leuk en aardig, maar nog wel een beetje braaf. Meer iets voor de TROS dan voor MTV. Dat los ik ook niet op wanneer ik de kijkers een blik gun in het huis van Uri Geller. Bij hem staan we waarschijnlijk een hele uitzending naar de bestekla te koekeloeren. Daar gebeurt bij hem de magic. Saai.

Voor spannende, jonge, geile MTV-tv moet ik denk ik bij Hans Klok zijn. Hans is een goochelaar die de gevaarlijke trucs niet schuwt. Na z’n föhn te hebben bekeken, gaan we dan ook al snel door naar de slaapkamer. Hans doet de deur open en we zien een muur die bezaaid is met bloed. Op het bed liggen een doormidden gezaagde, naakte vrouw en een kettingzaag. ‘This is where the magic happens.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

10 reacties op “MTV Cribs met goochelaars”