Pot bruine bonen uitgelekt

Verzorgingshuis ‘Het Breiwerkje’ in Denekamp heeft bekendgemaakt dat er een pot bruine bonen is uitgelekt. Wie er precies verantwoordelijk is voor het laten uitlekken van de pot bruine bonen, laat het verzorgingshuis op dit moment onderzoeken door een onafhankelijke commissie onder leiding van Peter R. de Vries.

De 87-jarige bewoner Gerro Kuiken kwam de pot bruine bonen tegen toen hij vanochtend weer eens veel te vroeg wakker werd, en er achter zijn rollator op uittrok. In de keuken trof hij de pot bruine bonen aan. ‘Het was er eentje van de Aldi. Ik dacht altijd al dat wij hier met goedkope rommel werden afgescheept. Nu kan ik het bewijzen. Toen mijn vrouw nog leefde, at ik altijd bruine bonen van HAK. Waar is die goeie ouwe tijd toch gebleven…,’ mijmerde Kuiken nog even verder.

Kuiken, een oud-journalist, twijfelde geen moment en ondernam onmiddellijk actie op het moment dat hij de pot bruine bonen aantrof. ‘Ik heb gelijk m’n iPhone erbij gepakt en een Whatsappje naar Frits Wester gestuurd. Nou, die was natuurlijk wel geïnteresseerd in de pot bruine bonen. Maar ik bestrijd dat ik degene ben geweest die de  pot met bruine bonen heeft laten uitlekken. Dat was minstens een paar uur daarvoor al gebeurd; dat kon je zo zien aan de structuur van de bonen.’

Die visie van Kuiken wordt in een tussenrapportage bevestigd door Peter R. De Vries. ‘Uit een eerste reconstructie is inderdaad gebleken dat de pot met bruine bonen al enige tijd was uitgelekt op het moment dat Kuiken ten tonele verscheen.’ Medecommissielid De Cock vult aan: ‘En Kuiken heeft voor het tijdstip van uitlekken een sluitend alibi. Bovendien heeft hij geen motief.‘ De commissie zegt nog geen idee te hebben wie er wel een motief heeft voor het laten uitlekken van de pot bruine bonen. Hier en daar wordt al gespeculeerd over een menselijke fout.

De chef-kok van het verzorgingshuis, Brunno Slurper, relativeert het laten uitlekken van de pot bruine bonen overigens. ‘Die pot moest op den duur toch wel uitlekken. Het is alleen iets te vroeg gebeurd. De derde dinsdag van september eten we hier altijd veel te gaar gekookte worteltjes. Pas op de tweede vrijdag van november staat er weer een gerecht met bruine bonen op het menu. Het is dus jammer dat de pot bruine bonen nu al is uitgelekt, maar meer ook niet.’

Het is voor het eerst dat het verzorgingshuis te maken krijgt met het uitlekken van iets. ‘Normaal gesproken zijn die bejaarden hier nooit uitgelekt; de TENA-pampers zijn niet aan te slepen,’ aldus een medewerker van ‘Het Breiwerkje’, die anoniem wenst te blijven.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.