De recordpoging ‘levend toetsenbord’ op de 50PlusBeurs

Ik stuurde het pijltje in mijn beeldscherm heel behendig richting de tekst ‘Dinsdag in beeld’ op de website nu.nl. Het pijltje werd een handje. Ik klikte. Bij foto acht van negen zag ik allemaal mensen iets boven hun hoofd houden. Letters, cijfers, leestekens, een lange balk waar niets op stond. Voor de groep mensen stond een vrouw in legging. Ze hurkte en spreidde haar armen, wat vermoedelijk een zeker enthousiasme uit moest stralen.

Ik keek naar een foto van de recordpoging voor grootste ‘levend toetsenbord’ tijdens de opening van de 50PlusBeurs op het Jaarbeursplein in Utrecht. De recordpoging moest volgens de begeleidende tekst duidelijk maken dat senioren computerfit zijn. Dat ze helemaal 2.0 zijn, zoals wij, de mensen die al lang en breed ‘compterfit’ zijn, het zouden zeggen.

Ik keek nog wat beter naar de foto.

Ik zag op de tegels onder de seniorenvoetjes stoepkrijt. De gestoepkrijte letters, cijfers en tekens correspondeerden met het bord dat de senior erboven in de lucht hield. Ik zag dat er op de tegels een rechthoek was getapet. Alle seniorenvoetjes bleven er keurig binnen, waarschijnlijk op uitdrukkelijk advies van de enthousiaste mevrouw in legging.

Ik zag vier mensen in de hurktoilethouding een spatiebalk vasthouden. De hurktoilethouding moest denk ik duidelijk maken dat de spatiebalk op dat eigenste moment werd ingedrukt door de recordpoging grootste ‘onzichtbare hand’.

Naast de vier senioren in hurktoilethouding een vrouw die rechtop stond met een alt-knop boven het hoofd. Ze hoopte dat zij zometeen ook ingedrukt zou worden. Ik hoopte dat het dan samen met de control- en de delete-knop zou zijn.

Als de senioren met deze recordpoging al iets aantoonden, dan is het wel dat ze helemaal niet 2.0 zijn. Sterker nog, ze zijn hartstikke gek.

De Foto. Wees ‘computerfit’ en volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “De recordpoging ‘levend toetsenbord’ op de 50PlusBeurs”