Brieven aan BN’ers – Beste Haye van der Heijden,…

Een roerige week voor je, Haye. In De Volkskrant schreef je een betoog waar geen touw aan vast te knopen was, behalve dan het touw dat je het liefst bij misdadigers om hun nek knoopt, gewoon omdat het praktisch is. Prima redenering, Haye. Ik snap dat; ik spoel zelf altijd m’n lege batterijen door de plee omdat ik dat het meest praktisch vind. Ik draag ook nog steeds een luier. Hartstikke praktisch. Wachten in een rij? Welnee, ik knuppel iedereen voor me gewoon neer. Veel praktischer. Mensen moeten niet meer zoveel nadenken, maar godverdomme gewoon praktisch handelen, Haye!

Voorts meld je in het betoog dat je op de PVV hebt gestemd omdat jij je kinderen weleens een rotschop verkoopt als ze iets anti-Europees zeggen wanneer jullie ’s avonds rond een hoeksteen over de kinderziekte babbelen die de ‘Arabische Lente’ volgens jou is. Ofzoiets. Verwarrend allemaal hoor, Haye.

Nou goed, ik laat dat ingezonden stuk maar even voor wat het is. Zo’n Volkskrant moet ook elke dag weer vol; laten we het daar maar op houden. En eigenlijk wil ik het ook over heel iets anders met je hebben, Haye. Omdat ik weleens achter de drijfveren van iemand wilde komen die een volkomen onlogisch en historisch onverantwoord betoog in elkaar timmert, bezocht ik namelijk jouw Wikipedia-pagina. Daar viel me wat op. En dat was niet dat je vader bij de NSB zat. Dat kan iedere zoon van een nazi overkomen.

Nee, het viel me op dat je aan allerlei televisieseries hebt meegeschreven. Baantjer bijvoorbeeld. Haye, heb jij soms bedacht dat Dick Vledder per aflevering zeventien flesjes Yakult op moet drinken? Ik ben daar zeer benieuwd naar. Toch is dat niet hetgeen waar ik de afgelopen dagen het meest aan heb gedacht. Het meest dacht ik aan de serie Kinderen geen bezwaar.

Want ook daar schreef en schrijf je afleveringen voor. De vraag die me omtrent deze serie het meest op de lippen brandt, luidt als volgt: vind je het zelf wel leuk? Graag zo snel mogelijk een antwoord op die vraag, waarin achtereenvolgens de letters n, e en e een zeer belangrijke rol spelen. Antwoord je iets anders, dan zal ik je bij onze eerstvolgende ontmoeting uit praktische overwegingen een trap in je ballen moeten geven.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Vanaf 1.30 Yakult…

httpvh://www.youtube.com/watch?v=qgzzTV3hkqU

 

6 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Haye van der Heijden,…”