Een rechts geluid door Bim Wosboom: Kereltje Pechtold

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

D66! Wat een partij! Och arme, wat een stelletje zachtgekookte eitjes zijn dat zeg. Zeg watje: en denk aan een D66-er. D66-ers zijn van die figuren die als eerste de pineut zijn in horrorfilms. De standaardfiguur die vol overtuiging uitroept dat er geen monster is, en vervolgens in tweeën wordt getrokken.

Kereltje Pechtold is zo iemand bij uitstek. Overigens, ik heb een klein neefje, en als hij net een grote doedoe in zijn luier heeft gedaan, kan hij net zo triomfantelijk kijken als Pechtold. Sinds ik dat kleine mormel zijn huggies vol heb zien kakken kan ik niet meer normaal naar Pechtold kijken. Zie ik hem in de Kamer aan het werk, dan zie ik de hele tijd een 1,5 jaar oude dreumes die zit te poepen. Maar goed…

D66, dus. Volgens mij bestaat D66 uit een aantal types. Ten eerste, de renegaten die zich van de VVD hebben afgekeerd. Veelal figuren die met een aantal biertjes achter de kiezen ook tekeer gaan tegen slappe rechters, hoge belastingen en een asielzoekerscentrum in de wijk. Maar goed, het was nu eenmaal niet sociaal acceptabel om lid van de VVD te zijn, dus werden ze maar lid van D66 en riepen ze dat tenminste voor ‘echte liberalen’ hadden gekozen. Yeah, like whatever dude.

Ten tweede, de zogenaamde mondaine types die kosmopolitisch door het leven fladderen. Voorzien van driemiljoenmiljard vrienden op Facebook, Twitter, Linkedin etc etc en een moeilijke bril, zijn dit van die vermoeiende figuren die je lastig vallen met knotsgekke twibbons en andere elektronische terreur. Ze willen voor Amnesty International of een of andere goede doelen geld-over-de-balk-smijterij werken om vooral aan hun netwerk te klussen. D66 noemen ze dan een partij ‘die wel realistisch is, maar gelukkig nog wel idealen heeft’. Mag ik een teiltje, alstublieft?

De derde bloedgroep: de intens integere eindeloos genuanceerde regent die steevast in oeverloos en hemeltergende genuanceerde brijen van woorden ellende als onaangepaste immigranten, criminaliteit en spilzieke knoflookvreters weg masseert. Ik noem een Alex Brenninkmeijer. Een Alexander Rinnooy Kan. Een Laurens-Jan Brinkhorst. Een, inderdaad, Alexander ‘Broekepoep’ Pechtold. Man man man, wát een nuance. Wat een zorgvuldige en rationele afweging van zinnetjes. Heerlijk toch.

Slaapverwekkend zou ik vooral zeggen. Suflullen die om maar te voldoen aan hun zelf geïdealiseerde wereldbeeld alles wat krom is recht lullen om maar voor al nuance uit te stralen. Oh ja, nuance, godverdomme nog aan toe! Ach ja, het wereldje van ons Kereltje is natuurlijk ook de belichaming van de heilige nuance. Je hebt je jaren ’30 woning in een negervrije buurt, een dochter van 16 met lekkere vriendinnetjes van de hockeyclub en je harkt geld binnen met het opdreunen van genuanceerde mantra’s waar geen enkel weldenkend mens het mee oneens kan zijn.

Was ik maar een D66-er! Maar goed, ik beschik nog wel over een paar testikels tussen mijn benen, dus dat zit er niet in.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Kereltje Pechtold”