Een bom op je lijf

Het is een vraag waar je vroeger nooit over nadacht, sinds gisteren moet je echter wel: wat te doen als er opeens een bom aan je lijf hangt? Niet in het water springen in ieder geval. Maar wat dan wel. Ik vind het een moeilijke vraag. Eentje die je wellicht alleen kunt beantwoorden wanneer je het aan den lijve ondervindt. Voorlopig zou ik zeggen: heel stil blijven zitten en hopen dat de boel niet ontploft.

Maar dat blijft speculatie. Misschien zou ik wel de onweerstaanbare drang krijgen cocktails te gaan mixen wanneer er een bom aan m’n lijf hing. In een kort spijkerbroekje en met een fluit in m’n bek. Je weet het gewoon simpelweg niet. Het zou me niet eens echt verbazen. Zomaar een bom aan je lijf, dat is best gek, en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Sta je daar ineens een Tequila Sunrise uit te schenken met een bom om je nek. Parapluutje erbij en het feest is compleet. Het dak gaat eraf, maar dat heeft dan waarschijnlijk weer meer met die bom om je nek te maken.

Madeleine Pulver heeft sinds gisteren een minder speculatief antwoord op de vraag wat te doen als er een bom aan je lijf hangt. Zij was het Australische meisje dat maar liefst tien uur lang een bom om haar nek had hangen. Er zat ook een briefje aan de bom. Een bombriefje. Dat klinkt eigenlijk nog best lief. Behalve als er opstaat dat de boem boem doet wanneer je ouders niet heel snel met heel veel geld over de brug komen. Stond er ‘niet aan het blauwe draadje trekken’ op het bombriefje, dan is het weer een heel ander verhaal. Ook over het bombriefje kan ik slechts speculeren, zoals u merkt.

Wat ik wel zeker weet, is dat het toch niet gekker moet worden, zoals mijn oma dat altijd zei. En zij had het dan over twee koekjes bij de thee, of een fles wijn uit Chili. Nu worden er bommen aan lijven van mensen gehangen. Ik ben benieuwd wat er nog volgt. Een bankroof met een kaasschaaf als wapen of een aanslag op een beverdam met een pot augurken, wie zal het zeggen.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Een bom op je lijf”